Parlamentul va lua decizia finală privind cumpărarea avioanelor F16

3321
Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Oprea, a declarat, ieri, că Parlamentul va fi cel care decide dacă Armata Română va cumpăra avioanele F16. "Achiziționarea acestor avioane a fost recoman-dată de specialiștii din cadrul Forțelor Aeriene, cei care vor utiliza aceste avioane. Eu am încredere în recomandarea lor, dar decizia finală va fi luată de către Parlament. Este vorba despre o decizie stra-tegică pe care o va lua poporul român prin intermediul Parlamentului", a declarat ministrul Apărării.
Oprea a precizat că a supus discuției CSAT propunerea de achiziționare a avioanelor F 16, iar propunerea va ajunge pe masa Comisiilor de apărare din cele două Camere ale Parlamentului care vor decide asupra acestei probleme, după care vor înainta propunerea plenului Senatului și Camerei Deputaților.
Potrivit lui Oprea, un argument pentru achiziționarea acestor avioane se referă în special la faptul că în zona Mării Negre toate armatele țărilor membre NATO folosesc acest tip de avion și peste 25 de armate au în dotare avioane F 16 care au fost testate cu succes în lupte.
Totodată, Oprea a menționat că MApN se va implica și în supraviețuirea industriei de apărare a Ro-mâniei, iar armata va trebui să reprezinte cel mai bun client al industriei de apărare, prin cumpărarea de muniție și armament produse în țară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.332 secunde