Patroni ai centrelor de fier vechi din Constanța, anchetați pentru evaziune fiscală

401
Patroni ai centrelor de fier vechi din Constanța, anchetați pentru evaziune fiscală - 4-1348083932.jpg
Administratorii a 12 societăți comerciale care colectează și valorifică deșeuri metalice sunt cercetați pentru evaziune fiscală. 

În intervalul 12 - 14 septembrie, Direcția de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliției Române a acționat pe raza județelor Constanța și Giurgiu pentru depistarea administratorilor centrelor de fier vechi care încălcau legea.
Polițiștii au verificat 12 firme, unde s-a descoperit că veniturile obținute din vânzarea fierului vechi nu erau înregistrate în evidența financiar - contabilă. În consecință, au fost întocmite 12 dosare penale, în care sunt cercetate 14 persoane sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală. Prejudiciul total a fost estimat la peste 30.000.000 de lei, sumă ce reprezintă valoarea impozitului pe profit nedeclarat.

Pentru disimularea activităților infracționale, administratorii a șapte dintre societățile comer-ciale au cesionat părțile sociale deținute către persoane care ulterior au părăsit teritoriul țării, îngreunând astfel identificarea documentelor de evidență finan-ciar - contabilă și stabilirea relațiilor comerciale desfășurate.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a suspecților.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3269 secunde