Descinderi cu mascați la evazioniștii cu motorină din Constanța

1039
Descinderi cu mascați la evazioniștii cu motorină din Constanța - descindere-1347375283.jpg

O acțiune de amploare pentru destructurarea unei grup infracțional "specializat" în evaziune fiscală cu combustibili s-a desfășurat, ieri, în mai multe județe.

Polițiștii de la Crimă Organizată și procurorii DIICOT au descins la mai multe locuințe, societăți comerciale și inclusiv la sediul Direcției Vamale Călărași. Astfel, potrivit unui comunicat transmis de DIICOT București, au fost realizate 33 de percheziții, dintre care 13 în județul Constanța, opt în Călărași, patru în București, trei în Sibiu, două în Prahova și câte una în Giurgiu, Alba și Vâlcea.
Potrivit anchetatorilor, grupul infracțional este format din opt persoane care au prejudiciat bugetul de stat prin sustragerea de la plata accizelor aferente operațiunilor comerciale efectuate cu motorină Euro5, comercializată pe piața internă.
Concret, au precizat procurorii, "membrii grupării au achiziționat cantitatea de 11.000 tone motorină Euro 5, în regim suspensiv de la plata accizelor, în scopul transformării în produse petroliere inferioare, respectiv combustibil lichid greu și motorină Navo, prin antrepozitul fiscal situat în municipiul Călărași". În realitate, motorina era comercializată prin intermediul unor firme care dețineau stații de distribuție a carburanților, pe circuitul comercial fiind interpuse și societăți "fantomă", fiind utilizate acte contabile din care să rezulte, nereal, că au fost achitate accizele.
Procurorii au adăugat că activitatea grupului infracțional a fost sprijinită de funcționarii vamali de la Direcția Vamală Călărași; aceștia ar fi efectuat niște controale superficiale la firmele respective și chiar le-au asigurat spațiile necesare pentru funcționare.
Ieri, în urma perchezițiilor, 12 persoane, din Călărași și Constanța, au fost duse la audieri la DIICOT Călărași. Printre acestea s-a numărat și șeful Vămii Călărași, Ion Voicu.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste cinci milioane de euro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2528 secunde