Patru nepoți ai lui Mircea Oaie și alți trei indivizi, trimiși în judecată pentru ultraj contra bunelor moravuri

1687
Patru nepoți ai lui Mircea Oaie și alți trei indivizi, trimiși în judecată pentru ultraj contra bunelor moravuri - 21f13a5b34b547642228fd4e9fc56a15.jpg
Ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au dispus trimiterea în judecată, la doar câteva săptămâni de la incident, a protagoniștilor scandalului care a avut loc, la începutul lunii octombrie, în barul care aparține liderului romilor din Piața Griviței și, totodată, președintele Partidei Romilor, Mircea Alexandru, cunoscut ca Mircea Oaie.
Procurorii au dispus așadar trimiterea în judecată a lui Alexandru Alexandru Mircea, zis "Mircică", de 28 de ani, cu antecedente penale, Ionuț Alexandru, de 21 de ani, fără antecedente penale, Iancu Alexandru, de 24 de ani, fără antecedente penale, Daniel Alexandru, zis "Pepe", de 26 de ani, fără antecedente penale, toți din Constanța, nepoți ai lui Mircea Alexandru, și a lui Liviu Marian Vlad, de 37 de ani, cu antecedente penale, Mihai Eugen Vlad, zis "Argean", de 35 de ani, fără antecedente penale, și Petrică Zapan, de 33 de ani, din Constanța. Toți cei șapte sunt acuzați de comiterea infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice.
În rechizitoriul întocmit de procurori se reține că, la data de 3 octombrie a.c., cei patru nepoți ai lui Mircea Oaie, împreună cu alte persoane "au tulburat ordinea și liniștea publică, provocând scandal public în zona Pieței Griviței și în fața sediului Partidei Romilor, prin proferarea de cuvinte și expresii jignitoare, aruncând cu sticle și obiecte contondente în grupul format din inculpații Marian Liviu Vlad, Mihai Eugen Vlad, Petrică Zapan și alte persoane".

În aceeași zi, cei doi frați Vlad, înarmați cu cuțite, iar Petrică Zapan, cu un pistol, împreună cu alte persoane au proferat expresii și cuvinte jignitoare, provocând scandal public în zona Pieței Griviței și în fața sediului Partidei Romilor, tulburând ordinea și liniștea publică.
Membrii celor două grupuri s-au amenințat reciproc, cei din restaurant aruncând cu sticle în direcția celui de-al doilea grup pentru a nu le permite accesul în local. În timpul altercației au fost distruse luneta și geamul lateral stânga spate de la două autoturisme parcate în zonă, ai căror proprietari nu au fost implicați în conflict.
Scandalul a fost aplanat de polițiști, iar la fața locului nu au fost identificate victime.
În fața procurorilor, inculpații nu au recunoscut săvârșirea faptei.
Amintim că dintre cei șapte inculpați care au fost deferiți instanței de judecată, doar trei sunt cercetați în stare de arest preventiv, respectiv Alexandru Alexandru Mircea și cei doi frați Vlad.
Ieri, magistrații de la Tribunalul Constanța au menținut starea de arest preventiv în ceea ce-l privește pe Alexandru Alexandru Mircea, care ceruse eliberarea din arest și cercetarea sa în stare de libertate.
La data de 28 octombrie, la Judecătoria Constanța se va pune în discuție menținerea stării de arest a celor trei inculpați aflați după gratii, mai ales că acum ancheta procurorilor a fost finalizată, iar ei trimiși în judecată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2597 secunde