Patrupezii care apără Constanța

2084
Patrupezii care apără Constanța - 8a39b68e7dadd5253cc665be50a164ca.jpg
În prezent, luptătorii Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța au la dispoziție cinci câini special antrenați (rasa ciobănesc german) pentru misiunile de patrulare, însoțire și aplanare stări conflictuale, precum și pentru operațiuni de urmărire.
"Recent, padocul de câini a fost comple-tat cu două exemplare pregătite la Centrul Chinologic "Dr. Aurel Greblea", de la Sibiu. Dresajul pregătitor a fost început de cadrele specializate ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, iar perfecționarea a fost făcută la Sibiu. Mabanu și Mozi au urmat dresaje intense, iar în prezent participă la asigurarea ordinii la competiții sportive, cât și la asigurarea ordinii publice în cadrul unor misiuni care implică aglomerări de persoane. Cele două exemplare canine sunt antrenate și pentru situații în care ordinea publică a fost grav tulburată", a declarat ma-iorul Sorin Trancă, purtătorul de cuvânt al IJJ Constanța.
Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța a făcut demersuri pentru a aduce încă trei câini, care vor fi specializați pentru misiunile de patrulare, precum și în operațiuni de urmărire. Plutonier major Dumitru Carteleanu, plutonier major Adrian Bodnarencu, plutonier major Cătălin Constantin Ursu, plutonier Victor Maftei, plutonier Nicolae Manta, sergent major Eugen Tofan și sergent major Marius Ciupic asigură câinilor toate condițiile necesare într-un padoc, la marginea orașului, unde există și un poligon de pregătire, spun reprezentanții Jandarmeriei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 22 Decembrie 2010
Stire din Eveniment : Jandarmii comemorează eroii Revoluției
Pagina a fost generata in 1.035 secunde