Un jandarm din șase este donator de sânge

1713
Un jandarm din șase este donator de sânge - f346c94b29cf09906d5d3f9eed81a419.jpg
150 de jandarmi ai Inspectoratului Județean Constanța au donat sânge în acest an la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine, pentru completarea rezervelor, sau pentru ajutorarea victimelor unor accidente. În 2010, jandarmii s-au prezentat la Centrul Regional de Transfuzii fie individual, fie în urma unor apeluri umanitare.
Potrivit maiorului Sorin Trancă, purtătorul de cuvânt al IJJ Constanța, prima acțiune de acest gen în care au fost angrenați jandarmii constănțeni a avut loc în data de 6 martie 2008, când conducerea inspectoratului și 50 de luptători au participat la o acțiune voluntară de donare de sânge. "De atunci, jandarmii au participat la 14 acțiuni umanitare, în urma unor apeluri lansate de familiile unor victime ale accidentelor rutiere, sau de pacienți supuși unor intervenții chirurgicale", a mai spus maiorul Trancă.
Ultima acțiune de amploare s-a desfășurat în perioada 23 - 24 noiembrie a.c., când jandarmii au venit în sprijinul familiei plutonierului major Sorin Țeican, victimă a unui accident rutier, alături de băiețelul său în vârstă de 9 ani.
"Îi așteptăm pe jandarmi să doneze sânge și anul viitor", a declarat directorul Centrului Regional de Transfuzii, dr. Alina Dobrotă.
Jandarmii spun că vor răspunde și în 2011 apelurilor umanitare individuale sau vor parti-cipa la campaniile organizate atât de Centrul Regional de Transfuzii Constanța, cât și de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4544 secunde