Percheziţii de aploare la contrabandişti. Au fost confiscate cantităţi mari de alcool și tutun

241
Percheziţii de aploare la contrabandişti. Au fost confiscate cantităţi mari de alcool și tutun - politia-1704013450.png

Articole de la același autor

Poliţiştii de la Investigarea Criminalităţii Economice din cadrul IGPR au făcut, în perioada 15-28 decembrie, un număr de 22 de percheziţii şi au avut cinci mandate de aducere, la persoane care se ocupau cu contrabanda. În urma percheziţiilor au fost confiscate diferite cantităţi de ţigări, alcool, metale sau chiar bani.


”Pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare de peste 180.000 de lei. Totodată, au fost indisponibilizate 20.780 de ţigarete, 580 de litri de alcool, 184.800 de lei, 7.470 de euro, 5.140 de kilograme de metale şi alte bunuri, în valoare de 258.224 de lei”, se arată într-un comunicat de presă, de duminică, al IGPR.
În cadrul acţiunii 8 percheziţii au avut loc în 27 decembrie, la persoane fizice sau firme din Constanţa şi în judeţul Ilfov, într-un dosar penal de evaziune fiscală şi delapidare în formă continuată.


Prejudiciul doar în acest caz este estimat la peste 6.800.000 de lei.


”Reprezentanţii unei societăţi comerciale din judeţul Constanţa, având ca obiect de activitate comercializarea cu amănuntul de mărfuri provenite din China, în cursul anului 2023, ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real, în cadrul operaţiunilor comerciale derulate cu două societăţi comerciale de tip fantomă, diminuând astfel patrimoniul societăţii. De asemenea, ar fi vândut faptic stocul de marfă existent, fără a înregistra operaţiunile în contabilitate. În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate documente financiar-contabile, 3 medii de stocare şi 9 telefoane mobile”, se arată în comunicat.


Faţă de 3 dintre asociaţii societăţilor comerciale s-au dispus măsuri asigurătorii pe părţile sociale deţinute de aceştia.


Alte 7 percheziţii au avut loc în data de 18 decembrie la Constanţa, la 4 persoane fizice şi la alte două persoane juridice cercetate pentru proiectarea, verificarea, expertizarea, realizarea unei construcţii ori executarea de modificări ale acesteia fără respectarea reglementărilor tehnice privind stabilitatea şi rezistenţa, dacă în acest fel este pusă în pericol viaţa sau integritatea corporală a uneia sau mai multor persoane, înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.


”Cele patru persoane, care ar face parte din conducerea unei societăţi comerciale, ar fi comercializat şi livrat, unei alte societăţi comerciale, beton fabricat în staţia de betoane proprie de o calitate inferioară, prezentând împrejurarea nereală că produsul este de o calitate superioară. În vederea inducerii în eroare a persoanei vătămate, ar fi întocmit documente însoţitoare false, respectiv facturi fiscale, avize de însoţire a mărfii, declaraţii de conformitate.Tot din cercetările efectuate în dosar a rezultat că organele de conducere ale aceleiaşi societăţi comerciale ar fi comercializat şi livrat, unui alt agent economic, beton fabricat în staţia de betoane proprie de o calitate inferioară.La rândul său, administratorul acestui agent economic ar fi comercializat şi livrat produsul respectiv unei persoane fizice, în baza unor documente falsificate, prezentând împrejurarea nereală că produsul este de o calitate superioară”, se arată în comunicat.


În urma percheziţiilor, au fost ridicate înscrisuri cu valoare probatorie, 5 telefoane mobile, două laptopuri şi o unitate de calculator.


Prejudiciul în acest caz este de 2.000.000 de lei.


Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Constanţa, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6592 secunde