Percheziții DIICOT la traficanții de carne vie / Racolau arabi și îi treceau din Turcia în Ungaria

206
1
Percheziții DIICOT la traficanții de carne vie / Racolau arabi și îi treceau din Turcia în Ungaria - perchezitii138195930813946103511-1424245798.jpg

Articole de la același autor

Procurorii  Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrala împreună cu ofiteri de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră – Centrul de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București-Otopeni – Biroul de Combarere a Migrației Ilegale au efectuat astăzi șapte percheziții domiciliare, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat format din cetățeni români, sirieni, irakieni și bulgari, specializat în săvârșirea infracțiunilor de  trafic de migranți și trecere ilegală a frontierei de stat, pe relația Turcia - Bulgaria - România – Ungaria - state din Europa de Vest.

Anchetatorii spun că, în perioada 2013 -2015, membrii grupării, în baza aceleiași rezoluții infracționale, au  racolat  cetățeni de origine arabă în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat, atât din Bulgaria în România, cât și din țara noastră către alte țări din spațiul Uniunii Europene, în schimbul unor importante sume de bani. Din probele administrate in cauza, rezultă că activitatea infracțională a grupării a fost structurată pe mai multe segmente. Astfel,  primul segment avea rolul de a racola migranții, de a-i prelua de pe teritoriul Bulgariei și de a-i introduce ilegal în România, prin zona Giurgiu, urmând ca ulterior să îi transporte până în municipiul București. În ceea ce priveste cel de-al doilea segment, acesta avea rolul de a prelua migranții din locațiile de cazare din București, de a-i transporta până în zona de vest, la frontiera cu Ungaria, unde ulterior se organiza scoaterea ilegală din România.

La sediul DIICOT- Structura Centrala vor fi aduse, în vederea audierii,  un numar de 9 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații și Departamentul de Informații și Protecție Internă.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigazii Speciale de Intervenție "Vlad Țepes" a Jandarmeriei. 



Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 17 Februarie 2015
Stire din Eveniment : Percheziții în mai multe orașe, azi
Luni, 16 Februarie 2015
Stire din Eveniment : Percheziții la dealeri de droguri
Pagina a fost generata in 0.359 secunde