PERCHEZIȚII DIICOT. Un dealer ivorian aproviziona consumatorii cu hașiș și cannabis

126
PERCHEZIȚII DIICOT. Un dealer ivorian aproviziona consumatorii cu hașiș și cannabis - xdiicot1-1658146940.jpeg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au efectuat activități de urmărire penală pe linia combaterii traficului de droguri de risc și de mare risc, în două cauze distincte. Astfel, în cadrul primului dosar, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Iași au efectuat, la data de 15 iulie, o acțiune de prindere în flagrant a unui inculpat care s-a deplasat din București în municipiul Iași, pentru a comercializa droguri de mare risc. Cu ocazia percheziției autoturismului folosit de acesta au fost descoperite cantitățile de 7,46 grame cocaină și 31 comprimate de metadonă, droguri de mare risc care erau destinate comercializării în municipiul Iași.

În cauză s-a reținut că, începând cu luna mai 2022, doi inculpați au achiziționat droguri de risc (heroină și cocaină) din București pe care le-au comercializat consumatorilor din municipiul Iași.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus la data de 16.07.2022 reținerea pentru 24 de ore a celor doi inculpați, în aceeași zi fiind admisă propunerea de arestare preventivă a acestora pentru o perioadă de 30 de zile de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul B.C.C.O. Iași și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași, suportul tehnic de specialitate fiind asigurat de Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT și de I.G.P.R. – Direcția de Operațiuni Speciale.

Totodată, în cadrul celui de-al doilea dosar, la data de 15 iulie, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași împreună cu polițiști din cadrul B.C.C.O. Iași și I.P.J. Iași - Serviciul Acțiuni Speciale au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului Iași, în urma activității fiind descoperite și ridicate în vederea indisponibilizării cantitățile de 471,6 grame rezina de canabis și 51,5 grame de canabis. În cauză s-a reținut că, în luna iulie 2022, inculpatul, cetățean ivorian, a vândut în mod repetat hașiș (rezină de canabis) și canabis consumatorilor din municipiul Iași. Față de acesta procurorii au dispus, la data de 16.07.2022, luarea măsurii reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, în aceeași zi fiind admisă propunerea de arestare preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Iași și I.P.J. Iași - Serviciul Acțiuni Speciale, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4843 secunde