PERCHEZIȚII în Constanța: grupare de proxeneți căuta clienți pe rețelele de socializare!

1526
PERCHEZIȚII în Constanța: grupare de proxeneți căuta clienți pe rețelele de socializare! - xdiicotprostitutie-1630495425.jpg
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Constanța au dispus, marți, 31 august, reținerea a trei inculpați, cu vârste cuprinse între 38 și 41 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane, tentativă la trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. Cei trei au fost reținuți în urma a patru percheziții realizate în municipiul Constanța.

Potrivit anchetatorilor, în perioada mai-iunie 2021, inculpații au recrutat, transportat și adăpostit două femei și o minoră, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimelor, în scopul exploatării acestora, prin obligarea la practicarea prostituției, în diferite apartamente închiriate în regim hotelier, pe raza municipiilor Brașov și Constanța.

„Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada mai-iunie 2021, trei bărbați, cu vârste cuprinse 38 și 41 de ani, ar fi recrutat trei tinere, de 21, 20 și 17 ani, profitând de starea de vădită vulnerabilitate (datorată unei educații precare și stării materiale modeste), și le-ar fi adăpostit în imobile de pe raza municipiilor Brașov și Constanța, în scopul exploatării sexuale. De asemenea, la sfârșitul lunii mai a acestui an, bărbatul, de 41 de ani, ar fi determinat una dintre victime la practicarea prostituției, înlesnind această activitate, prin închirierea unei locații în municipiul Constanța, de pe urma căreia ar fi obținut foloase patrimoniale.Totodată, bărbatul ar fi realizat fotografii în ipostaze erotice cu aceasta, materiale destinate postării pe rețelele de socializare”, au afirmat anchetatorii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză, s-a constat faptul că inculpații au postat anunțuri pe diferite site-uri de profil, în vederea atragerii de clienți, au închiriat mai multe apartamente, în regim hotelier, stabilind tarifele practicate de către victime. De asemenea, persoanele vătămate erau instruite de către inculpați, cu privire la maniera în care să relaționeze cu clienții.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8849 secunde