Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani; 28 de persoane au fost conduse la audieri

187
Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani; 28 de persoane au fost conduse la audieri - mascatihepta-1572002609.jpg

Articole recomandate

Polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Pitești au efectuat mai multe percheziții în județele Argeș și Iași, într-un dosar evaziune fiscală și spălare de bani, 28 de persoane fiind conduse la audieri.

Cele 18 percheziții domiciliare au fost efectuate sub coordonarea procurorilor DIICOT și cu sprijinul jandarmilor, la locuințele unor persoane și sediile unor societăți comerciale din județele Argeș și Iași, bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, potrivit unui comunicat transmis vineri de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Argeș.

"Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2008 - 2014, membrii grupului infracțional format din mai multe persoane fizice și juridice, în baza unor înțelegeri infracționale anterior stabilite, ar fi înregistrat în evidențele contabile ale societăților comerciale documente privind operațiuni comerciale nereale, în scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale către bugetul de stat. Din activitatea infracțională, cei în cauză ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 8.000.000 de lei", se precizează în comunicat.

Conform aceleiași surse, cu ocazia efectuării perchezițiilor au fost ridicate documente și înscrisuri cu valoare probatorie.

După finalizarea descinderilor, 28 de persoane au fost conduse la sediul DIICOT Pitești pentru audieri, urmând ca după administrarea probatoriului să fie luate măsurile legale care se impun. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6024 secunde