Percheziţii la Constanţa. Cercetaţi pentru că vindeau medicamente ce conţin droguri

183
Percheziţii la Constanţa. Cercetaţi pentru că vindeau medicamente ce conţin droguri - fotofondperchezitii1-1603470506.jpg

Articole de la același autor

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate au descins, în cursul zilei de vineri, la 23 de locaţii şi la o farmacie din Bucureşti, după ce mai multe persoane ar fi cumpărat în mod ilegal dintr-o farmacie şi ar fi comercializat medicamente ce ar necesita în mod legal prescripţie medicală, întrucât ar conţine droguri de risc sau mare risc.

Astfel, Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita, cu sprijinul poliţiştilor structurilor de criminalitate organizată din judeţele Mureş, Vrancea, Argeş, Călăraşi, Sibiu, Neamţ, Prahova, Buzău, Cluj, Constanţa, Bihor, Bacău, Giurgiu şi din municipiul Bucureşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - B.T. Harghita, au efectuat 23 de percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în judeţele respective.

Oamenii legii au descoperit ca fiind deţinute ilegal medicamente conţinând substanţe stupefiante sau psihotrope, plicuri cu substanţe despre care există indicii că sunt droguri de mare risc (cocaină), cannabis sub formă de muguri şi o cultură indoor de cannabis constituită din opt plante. Totodată, au fost ridicaţi, în vederea indisponibilizării, 5.780 de lei, despre care există indicii că ar proveni din comercializarea ilegală a medicamentelor cu conţinut stupefiant, precum şi diferite înscrisuri.

Una dintre percheziţii a fost efectuată la o farmacie din Bucureşti, fiind ridicate, în vederea cercetărilor, de la toate cele trei puncte de lucru ale acestei farmacii, înscrisuri şi date informatice privind gestiunea acestor medicamente.

Droguri livrate prin curier

Potrivit poliţiştilor, mai multe persoane ar fi procurat în mod ilegal dintr-o farmacie din Bucureşti medicamente ce ar conţine substanţe stupefiante sau psihotrope. Medicamentele respectivă necesită în mod legal prescripţie medicală specială, întrucât conţin droguri de risc sau mare risc.

În perioada 2019 - 2020, persoanele bănuite ar fi comercializat medicamentele respective la peste 200 de persoane din România. Cei interesaţi ar fi comandat medicamentele prin telefon sau printr-o reţea de socializare unde vânzătorii ar fi deţinut mai multe pagini de prezentare a produselor. Produsele ar fi fost livrate prin curier.

„Cercetările continuă faţă de şase persoane sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinerea de droguri de risc şi mare risc, pentru consum propriu, fără drept”, precizează reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Acţiunile au beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Bucureşti.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5423 secunde