Percheziții la Constanța. Cum circulau milioanele de euro prin firme "fantomă"

312
Percheziții la Constanța. Cum circulau milioanele de euro prin firme

Articole de la același autor

Ieri, polițiștii de investigare a criminalității economice și procurorii au descins la 36 de adrese din jude-țele Constanța, Prahova, Giurgiu, Vaslui, Iași, Ialomița și Vrancea. 


Oamenilor legii le-a mirosit a evaziune fiscală și spălare de bani, motiv pentru care au percheziționat sedii de firme și domiciliile celor puși la loc de cinste pe lista de suspecți. 


În urma verificărilor amănunțite, surpriza a fost una generoasă pentru oamenii legii, căci au de a face cu un prejudiciu uriaș, de 5.300.000 de euro.


Ca să înțelegeți cum au fost puse bazele unei asemenea infracțiuni, trebuie să știți că timp de trei ani, între 2012 și 2015, persoanele suspecte în acest caz ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. Mai exact, prin intermediul a 74 de societăți comerciale, acestea ar fi efectuat operațiuni bancare, respectiv retrageri de numerar, pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate. 


Astfel, facturile emise de firmele "fantomă" au golit bugetul de stat cu peste 5.000.000 de euro, constând în impozit pe profit neconstituit și TVA dedusă în mod ilegal. De asemenea, sumele de bani rulate prin circuitul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 12.300.000 de euro.


Așadar, polițiștii nu au stat deloc pe gânduri, ci au dispus măsuri asigurătorii până la concurența prejudiciului creat, căci au în plan recuperarea acestuia în totalitate.


Și asta nu este tot. 21 de mandate de aducere au fost puse în exe-cutare, iar persoanele depistate - conduse la audieri.


La finalul audierilor, procurorii vor dispune măsurile necesare în ceea ce îi privește pe suspecți.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1518 secunde