Un "tun" de 4,73 milioane euro, cu tranzacții fictive cu zahăr și ulei

169
Un

Articole de la același autor

Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) a verificat o rețea de trei firme care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 4,73 milioane euro (21.325.070 lei) prin sustragerea de la plata către bugetul de stat a TVA și impozitului pe profit.


În ianuarie 2016, DGAF a sesizat procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, care, în data de 02.06.2016, au efectuat 20 de percheziții domiciliare și la sediile unor societăți comerciale de pe raza județelor Timiș, Bihor, Dolj și Mehedinți.


Reprezentanții firmelor rețelei investigate au organizat circuite financiare fictive și au înregistrat în evidențele contabile relații comerciale artificiale și documente necesare creării unei proveniențe aparent licite a operațiunilor nereale introduse în acest circuit fraudulos. Astfel, au fost înregistrate achiziții și livrări fictive de zahăr, ulei de floarea-soarelui și materiale de construcții, necesare creării unei pro-veniențe aparent licite și diminuării masei impozabile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4718 secunde