Percheziții instrumentate de DIICOT Constanța. A fost vizat și un birou din UMC

380
2
Percheziții instrumentate de DIICOT Constanța.  A fost vizat și un birou din UMC - perchezitii-1463679557.jpg
Percheziții la Constanța, în cazul unui grup infracțional organizat care ar fi prejudiciat statul cu peste patru milioane de lei. Surse din cadrul anchetei au precizat că descinderile au vizat și un birou din sediul Universității Maritime Constanța, fiind căutate mai multe documente.


"Nimic din tot ceea ce se vehiculează nu are legătură cu activitatea univer-sității", a fost punctul de vedere al lui Cornel Panait, rectorul Universității Maritime Constanța. 


Grupul infracțional s-ar fi ocupat cu evaziune fiscală, complicitate la evaziune și spălare de bani. 40 de percheziții au fost făcute la locuințele unor persoane și la sediile unor firme din București, Constanța, Brăila, Ilfov, Călărași și Giurgiu. 


"În cauză, există suspiciunea rezo-nabilă că, în perioada 2010 - 2011, membrii grupului infracțional au creat un mecanism fraudulos ce a constat în înregistrarea în evidențele contabile ale unei societăți comerciale având ca obiect principal de activitate achiziția și comercializarea de cereale, a unor facturi fiscale fictive, prin interpunerea scriptică a unor societăți de tip «conductă» și a unui număr de opt societăți comerciale de tip «fantomă». Contravaloarea facturilor era achitată prin transfer bancar din contul societăților beneficiare către conturile celor opt firme «fantomă"», sumele de bani fiind retrase în numerar, în baza unor borderouri fictive. Din cercetările efectuate în cauză, a rezultat că cele opt societăți comerciale nu au funcționat la sediile sociale declarate, nu au deținut logistica necesară derulării unor tranzacții cu cereale, nu au avut salariați, mijloace de transport, utilaje, spații de depozitare și nu au depus declarații fiscale", se arată într-un comunicat emis de DIICOT. 


Valoarea prejudiciului cauzat bugetului general consolidat al statului este în sumă de 4.514.410 lei. La acțiuni, au participat și ofițeri de poliție judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate din Constanța, București și Brăila. Cauza a fost instrumentată cu sprijinul Direcției Generale Antifraudă Fiscală, suportul de specialitate fiind asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. 


Comentează știrea

Bogdan
20 mai 2016
Mincinosilor

A fost pe dracu vizitat biroul din cadrul UMC! Nu a calcat picior de anchetator la UMC. De ce scrieti minciuni?

mihai
20 mai 2016
mincinosi sunt sefii tai

daca e asa cum spui de ce nu universitatea o dezmintire ofciala? propaganda lui panait functioneaza la capacitate maxima... la beci cu el si cu toti hotii din tara

Răspuns la: Mincinosilor
Adăugat de : Bogdan, 20 mai 2016
A fost pe dracu vizitat biroul din cadrul UMC! Nu a calcat picior de anchetator la UMC. De ce scrieti minciuni?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5482 secunde