Traian Băsescu, pus sub urmărire penală pentru spălare de bani

326
Traian Băsescu, pus sub urmărire penală pentru spălare de bani - basescu-1462537605.jpg
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat astăzi că, Traian Băsescu, fostul președinte al României este urmărit penal sub aspectul săvârșirii de spălare de bani. 


Din ordonanța întocmită de procurori reiese că fapta ar fi fost săvârșită în perioada octombrie 2000 – mai 2005, prin încheierea succesivă a mai multor contracte de vânzare-cumpărare a unor immobile. În această dimineață, Traian Băsescu a mers la Parchet, unde a dat declarații în legătură cu acuzațiile care i se aduc. Digi24 a intrat în posesia ordonanței prin care procurorii Parchetului General au decis urmărirea penală a fostului șef al statului, Traian Băsescu. 


Acesta este suspectat de spălare de bani, infracțiune care ar avea legătură cu o serie de tranzacții făcute de fostul președinte al României cu ajutorul omului de afaceri Costel Cășuneanu. Traian Băsescu a părăsit sediul Parchetului General după aproape o oră, fără a face declarații. Ancheta a pornit de la o sesizare făcută de Grupul de Investigații Politice, dar a bătut pasul pe loc, deoarece Traian Băsescu a beneficiat de imunitate cât timp a fost președinte. În iulie 2015, procurorii au reluat cercetarile, în rem, adică au investigat fapta. Existau suspiciuni că Traian Băsescu ar fi cumpărat un teren în zona Băneasa din Capitală cu un preț subevaluat, iar apoi i l-ar fi vândut lui Costel Cășuneanu, prin intermediari, cu prețul pieței. Astfel ar fi reușit să obțină o sumă mult mai mare de bani de proveniență suspectă, cred procurorii, notează digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5625 secunde