Percheziții la Constanța / Evaziune fiscală de cinci milioane euro

159
Percheziții la Constanța / Evaziune fiscală de cinci milioane euro - perchezitii136004928313654984281-1396013462.jpg

Articole de la același autor

Procurorii  Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Sălaj împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj au efectuat un număr de 33 de percheziții pe raza județelor Sălaj, Satu Mare, Bihor, Hunedoara, Dolj, Prahova, Constanța și a municipiului București, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări infracționale structurată pe mai multe paliere, specializată în infracțiuni de delapidare, spălare de bani  și evaziune fiscală.


          În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2010, pe raza mai multor județe, au funcționat societăți de tip "fantomă" controlate de către suspecți, acestea societăți fiind folosite cu scopul de eluda bugetul de stat, sumele de bani obținute în urma activităților de evaziune fiscală și delapidare intrând în posesia membrilor grupării.
          Aceste societăți "fantomă" erau înființate pe numele unor persoane cu o condiție materială precară, în scopul deschiderii unor conturi bancare, obținerii  de carduri și emiterii de facturi fiscale fictive în interesul societăților comerciale aparținând liderilor  grupului de criminalitate organizată.


          Sumele plătite prin conturile societăților fantomă erau ridicate în numerar sau de la ATM-uri imediat după plată și se reîntorceau în posesia societăților cu activitate economică reală, administrare de suspecți care foloseau aceste societăți fantomă.
           Membrii grupării introduceau aceste sume în cadrul societăților pe care le administrau, cu titlu de împrumut asociat sau creditare firmă, creând  aparența legalității acestor sume.


          După folosirea acestor societăți de tip "fantomă" membrii grupului cesionau părțile sociale către cetățeni străini pentru a se acredita ideea că  pasivul și activul societăților au fost preluate de către aceștia din urmă, împreună cu evidența contabilă a acestor societăți, care în realitate nu există, aceste cesiuni fictive fiind realizate pentru inducerea in eroare a organelor fiscale.
          Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost ridicate de la locuințele suspecților facturi fiscale, documente contabile, mijloace de stocare a datelor informatice, diferite sume de bani, ștampile ale unor societăți comerciale folosite de suspecți pentru activitatea de inducere în eroare, înscrisuri și instrumente de plată.


 Prejudiciul cauzat este de 5 milioane euro, urmând să fie instituite măsuri asiguratorii în vederea recuperării acestuia. La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sălaj urmează să fie audiate  25 persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Departamentul de Informații și Protecție Internă. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Jandarmeriei Române.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3969 secunde