Percheziții la Constanța. 17 persoane, acuzate de trafic de minori și proxenetism

314
Percheziții la Constanța. 17 persoane, acuzate de trafic de minori și proxenetism - perchezitii138195930811393423762-1395315677.jpg

Articole de la același autor

Procurorii  Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Brăila au efectuat un număr de 23 de percheziții domiciliare pe raza județelor Constanța, Brăila și Buzău, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat format din 17 persoane, specializat în trafic de  persoane, trafic de minori și proxenetism. 


În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, membrii grupării infracționale, structurată pe mai multe paliere, în perioada 2008 - 2014, au racolat mai multe persoane de sex feminin din mediul rural, inclusiv minore, pe care, profitând de situația lor materială precară, de lipsa de educație precum și în baza unor promisiuni de căsătorie,  le-au exploatat sexual. 


Persoanele de sex feminin racolate erau preponderent minore care au abandonat cursurile școlare, modalitățile de recrutare fiind, de regulă, prin abordare telefonică, sau pe messenger, ori fiind prezentate de persoane din anturajul membrilor grupului infracțional. 


Fiecare membru al grupării avea un rol bine stabilit în cadrul rețelei, respectiv racolare, supraveghere, transportare, cazare, toate aceste activități fiind desfășurate în scopul exploatării sexuale. Inițial, aceștia aveau cu victimele relații de prietenie sau concubinaj iar ulterior le determinau prin amenințare sau prin agresiuni fizice să practice prostituția în folosul lor. 


Victimele erau în permanență supravegheate de membrii grupării, fiind  obligate să practice prostituția pe raza municipiului Brăila. 
Până în prezent au fost identificate 25 tinere care au fost exploatate sexual de către membrii grupului infracțional. 
La sediul DIICOT Brăila vor fi audiate 30 de persoane. 


"Menționăm că persoanele cercetate în prezenta cauză beneficiază de garanția legală și constituțională a prezumției de nevinovăție", au transmis procurorii DIICOT. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5314 secunde