Peste 1.500 de militari participă, luni și miercuri, la pregătirile pentru parada de 1 Decembrie

141
Peste 1.500 de militari participă, luni și miercuri, la pregătirile pentru parada de 1 Decembrie - parada-1353694958.jpg

Articole recomandate

Peste 1.500 de militari și tehnică militară aparținând MApN, MAI, SRI și Serviciului de Protecție și Pază vor participa, luni și miercuri, la pregătirile pentru parada militară organizată cu ocazia Zilei Naționale a României, în Piața Arcului de Triumf din București, scrie rtv.net.
Potrivit unui comunicat al MApN remis, astăzi, pregătirile vor începe de la ora 1.00.

Ministerul Apărării Naționale va participa anul acesta la Parada organizată la 1 Decembrie cu peste 1.300 de militari, tehnică de luptă ale tuturor categoriilor de forțe, inclusiv aeronave de luptă și transport, fiind prezentă pentru prima dată și mașina blindată de tip MRAP (Mine Resistant Ambush Protected), folosită în Afganistan de către militarii români, menționează sursa citată.

Biroul de presă al MapN precizează că, în vederea desfășurării paradei, s-a aprobat suplimentarea bugetului instituției din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2012, cu 400.000 lei și că datele finale privind costurile pentru parada militară de la 1 Decembrie și activitățile desfășurate la nivelul garnizoanelor din țară vor fi cunoscute după finalizarea lor.

"Apelăm la înțelegerea bucureștenilor aflați în trafic pe timpul antrenamentelor și al Paradei militare și ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente provocate", se mai arată în comunicatul MApN.

Brigada Rutieră București a informat, joi, că circulația auto va fi restricționată în Capitală, în zona Arcul de Triumf, luni, miercuri și sâmbătă, 1 decembrie, pentru desfășurarea antrenamentelor și a paradei militare de Ziua Națională a României.

Pentru asigurarea unui trafic rutier fluent și în condiții de siguranță, având în vedere efectuarea antrenamentului general de luni și de miercuri, precum și a paradei militare de 1 Decembrie, vor fi impuse restricții de trafic în cele trei zile.

Între orele 5.00 - 14.00, traficul va fi restricționat pe axul central al Șoselei Kiseleff și banda I de circulație, pe tronsonul cuprins între Piața Presei Libere și Piața Arcul de Triumf, iar între orele 9.00 - 14.00, va fi închisă total circulația pe Șos. Kiseleff, între Piața Presei Libere și Piața Victoriei, pe Str. Alexandru Constantinescu, între Piața Arcul de Triumf și Bd. Mărăști, pe Bd. Mareșal Alexandru Averescu, între Piața Arcul de Triumf și Bd. Mărăști și pe Bd. Constantin Prezan, între Piața Arcul de Triumf și Piața Charles de Gaulle.

Totodată, va fi restricționat temporar traficul rutier pe str. Arhitect Ion Mincu, între bulevardele Aviatorilor și Ion Mihalache.

Brigada Rutieră București recomandă o serie de rute ocolitoare: Șos. București-Ploiești - Piața Presei Libere - Piața Montreal - Bd. Mărăști - Str. Alexandru Constantinescu - Piața Domenii - Bd. Ion Mihalache; Șos. București-Ploiești - Piața Presei Libere - Piața Montreal - Bd. Mărăști - Bd. Mareșal Averescu - Str. Turda - Podul Grant; Piața Victoriei - Bd. Aviatorilor - Bd. Nicolae Caramfil - Bd. Aerogării - DN1; Șos. Ștefan cel Mare - str. Barbu Văcărescu - Bd. Aerogării - DN 1.

Totodată, se interzic opririle și staționările în alveolele din dreptul Monumentului Infanteristului pe Șos. Kiseleff, în intervalele 25 noiembrie, ora 20.00 - 26 noiembrie, ora 14.00, 27 noiembrie, ora 20.00 - 28 noiembrie, ora 14.00 și 30 noiembrie, ora 20.00 - 1 decembrie, ora 14.00.

Brigada Rutieră solicită conducătorilor auto să evite deplasarea în zona de desfășurare a paradei, să circule cu maximă atenție, să folosească rutele ocolitoare, să respecte semnalele agenților aflați în trafic pentru devierea acestuia, să nu parcheze autovehiculele în apropierea zonelor restricționate pentru circulație și să opteze, în perioada menționată, pentru transportul public de suprafață sau metrou.

Polițiștii rutieri recomandă pietonilor să circule cu atenție și să traverseze strada numai prin locurile special amenajate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4651 secunde