Peste 5.000 de pompieri, cu peste 4.000 mijloace tehnice, pregătiţi să intervină, în contextul prognozelor meteorologilor

222
Peste 5.000 de pompieri, cu peste 4.000 mijloace tehnice, pregătiţi să intervină, în contextul prognozelor meteorologilor - index-1704730394.png

Articole de la același autor

Peste 5.000 de pompieri, cu peste 4.000 mijloace tehnice, sunt pregătiţi să intervină, la nivel naţional, în sprijinul autorităţilor şi cetăţenilor, în contextul emiterii prognozelor de vreme severă de către meteorologi.


"Pentru eficientizarea misiunilor de răspuns, IGSU a dispus unităţilor subordonate luarea măsurilor necesare pentru prevenirea şi gestionarea operativă a unor eventuale situaţii de urgenţă care pot pune în pericol viaţa şi bunurile populaţiei", informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.


În judeţele aflate sub incidenţa codurilor de vreme severă vor fi activate, la nevoie, grupele operative şi suplimentate efectivele de personal care să asigure intervenţia imediată.


"La eventualele misiuni de căutare-salvare a persoanelor sunt pregătite să intervină 39 de autovehicule şenilate, 71 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple (ATPVM), 28 de autofreze pentru deblocarea drumurilor, precum şi autospeciale de intervenţie la incendii şi autospeciale SMURD", arată sursa citată.


Totodată, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din ţară vor reactualiza procedurile de comunicare şi colaborare cu toate autorităţile locale competente, pentru asigurarea protecţiei populaţiei din zonele ameninţate sau afectate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7842 secunde