"Bombe" pe roți!

Peste jumătate dintre autovehiculele verificate de RAR aveau probleme tehnice

521
Peste jumătate  dintre autovehiculele verificate de RAR aveau probleme tehnice - bombe-1487696977.jpg
Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 1744 de vehicule în județul Constanța. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 9,86% (172) dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore la sistemul de frânare și la direcție. În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.


Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite, 67,89% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de acte, iar 60,09% au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (inspectorii RAR au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate).


Din totalul vehiculelor verificate, 2,87% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false). În urma analizei emisiilor poluante, la 16,03% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depășirea nivelului maxim admis.


În urma controalelor mixte desfășurate în județul Constanța de către Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, pe parcursul anului 2016 au fost aplicate 563 sancțiuni, au fost reținute nouă permise de conducere și 424 de certificate de înmatriculare.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2868 secunde