Inspecția tehnică periodică a autoturismului poate fi verificată online. Iată cum!

649
Inspecția tehnică periodică  a autoturismului  poate fi verificată online. Iată cum! - inspectia-1486055777.jpg

Articole de la același autor

Vehiculele rutiere înmatriculate pot fi menținute în circulație numai dacă se face dovada încadrării acestora în cerințele tehnice specifice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și în categoria de folosință conform destinației, prin inspecția tehnică periodică.

Verificarea se poate face pe site-ul Registrului Auto Român, www.prog.rarom.ro, secțiunea rarpol, completând un simplu formular. La împlinirea unui termen de 15 zile de la data expirării ITP sau a asigurării RCA, se suspendă de drept certificatele de înmatriculare ale vehiculelor rutiere aflate în această situație. Această măsură nu este imediat materializată, deținătorul vehiculului fiind înștiințat de către Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

Obligația efectuării inspecțiilor tehnice periodice, precum și a respectării periodicității acestora, în funcție de categoria vehiculului, revine deținătorului legal al acestuia. Termenul pentru efectuarea primei inspecții tehnice periodice se socotește de la data primei înmatriculări, iar pentru următoarea inspecție tehnică periodică, de la data celei precedente.

Vehiculele noi, înmatriculate pentru prima dată în România, nu se regăsesc pe link-ul "Verificare ITP", deoarece acestea nu au fost supuse unei inspecții tehnice periodice. Registrul Auto Român vă oferă posibilitatea de a verifica dacă inspecția tehnică periodică (valabilă) a mașinii dumneavoastră a fost înregistrată în baza de date. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5779 secunde