Petiție online: "Vrem amenzi de 2.000 de lei pentru părinții care nu folosesc scaunele auto destinate copiilor!"

163
Petiție online:

Articole de la același autor

Anual, în țara noastră, 120 de copii pier în accidente rutiere, iar alți 400 trăiesc o viață în suferință în urma unor evenimente nefericite pe șosele. Statistica este alarmantă, iar Fundația Siguranța Auto Copii atrage atenția asupra faptului că o bună parte dintre aceste tragedii ar putea fi evitate dacă părinții ar conștientiza pericolul și ar așeza copiii, în mod corect, în scaunele auto. Drept pentru care Fundația Siguranța Auto Copii a lansat o petiție online prin care solicită creșterea cuantumului sancțiunii pentru cei care nu utilizează corespunzător scaunul auto.

„Legislația Rutieră, prin art. 97, modificat prin HG 11/2015, stipulează sancțiuni în cuantum de 580 – 725 de lei pentru lipsa utilizării scaunului auto corespunzător sau lipsa utilizării centurii, atunci când copiii sunt transportați cu mașina. Din păcate, cuantumul amenzii nu este suficient de motivant pentru părinți, astfel încât aceștia să folosească un scaun auto sau centura de siguranță corespunzător vârstei copilului.

Fundația Siguranța Auto Copii solicită: introducerea de mesaje de interes social în programul televiziunilor de știri și televiziunilor generaliste, pentru creșterea gradului de conștientizare a părinților privitor la rolul salvator al scaunului auto pentru copii sau centurii de siguranță; creșterea cuantumului amenzii pentru neutilizarea scaunului auto pentru copii și a centurii de siguranță până la 2.000 de lei, astfel încât să fie suficient de motivant pentru părinți, pentru a utiliza constant dispozitivele de siguranță; introducerea prin lege a obligativității externării bebelușilor din maternitate în scaun auto (scoică) adaptat vârstei, în cazul în care copilul urmează să fie transportat de la maternitate acasă cu autovehiculul”, se arată în petiția lansată în mediul online. Într-o lună de la lansare, petiția a strâns aproape 7.000 de semnături.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9786 secunde