Plantație de droguri și mașini furate din străinătate, găsite la ferma lui Dimu Polifroni, din Lumina

1979
Plantație de droguri și mașini furate din străinătate, găsite la ferma lui Dimu Polifroni, din Lumina - 703c6796676e2bee7e30fdfdb47e24da.jpg
Polițiștii din Constanța continuă cercetările în cazul furtului masiv de țiței care avea loc în localitatea Lumina. Mai mult, în urma perchezițiilor efectuate, oamenii legii au descoperit și o plantație de droguri. Pe de altă parte, în curtea fermei de la Lumina, care aparține lui Dimu Polifroni, polițiștii au descoperit 23 de autoturisme, unele dintre ele avariate, care au fost puse sub sechestru.
În cursul zilei de luni, polițiștii au organizat un flagrant, în urma căruia au fost identificați Dimu Polifroni, de 52 de ani, din Constanța, Marius Safir, de 41 de ani, din Ovidiu, Tudor Staicu, de 36 de ani, din Lumina, Florin Pârvu, din municipiul Ploiești, Nicușor Lupușoru, din Bacău, și Iordan Georgian Maior, de 31 de ani, din Ploiești. Cei șase au fost depistați în incinta unui depozit de produse petroliere din localitatea Ovidiu, ce funcționa fără documente legale, în timp ce încărcau aproximativ 35 de tone de produs petrolier într-o autocisternă. De asemenea, au mai fost identificate șase bazine, în interiorul a trei dintre acestea aflându-se țiței.
Pe parcursul cercetărilor, în același depozit a fost găsită o autospecială, cu care Tudor Staicu transporta produsul petrolier sustras de la ferma din Lumina, la un depozit din Ovidiu.
În paralel, a fost efectuată o percheziție domiciliară la ferma lui Dimu Polifroni, din comuna Lumina. Oamenii legii au descoperit aici o instalație artizanală prin intermediul căreia se sustrăgea produs petrolier din conducta care traversa incinta curții fermei, prin subsolul acesteia. Totodată, într-o anticameră a unei magazii, a fost identificat un bazin ce conținea produs petrolier.
Surpriza avea să apară atunci când polițiștii au început să verifice magazia. Ei au descoperit o adevărată plantație de droguri care era îngrijită cu multă atenție de "cultivatori". Concret, oamenii legii au găsit 918 ghivece în care erau cultivate mai multe plante considerate droguri și din care polițiștii de la Crimă Organizată au luat probe pentru a le trimite la un laborator de specialitate care să identifice exact ce fel de stupefiante sunt.
În altă ordine de idei, în curtea fermei au fost găsite 23 de autoturisme, de mărci diferite, înmatriculate în România și în străinătate, avariate sau în stare de funcționare. "Patru dintre mașini sunt sustrase din străinătate și se fac cercetări pentru a se stabili cu exactitate și proveniența celorlalte", a declarat șeful IPJ Constanța, comisarul șef George Popa.
În urma acestor descoperiri senzaționale, Dimu Polifroni, Marius Safir, Tudor Staicu, Florin Pârvu, Nicușor Lupușoru și Iordan Georgian Maior au fost duși în fața procurorilor. În urma audierilor, s-a luat decizia ca Nicușor Lupușoru și Iordan Georgian Maior să fie cercetați în stare de libertate cu obligarea de a nu părăsi localitatea. În schimb, ceilalți patru amici vor fi prezentați judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3343 secunde