"Ploaie" de amenzi, de la Poliția Rutieră

181
1
Pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a organizat o amplă acțiune, desfășurată la nivel național, în perioada 20-27 iulie. În prim plan a fost nerespectarea normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. 


Ofițerii Serviciului Poliției Rutiere au verificat 21.749 de autovehicule, dintre care 7.840 de autovehicule destinate transportului de persoane și 13.909 autovehicule destinate transportului de marfă. Pe parcursul unei săptămâni, au fost sancționați 1.860 de transportatori de persoane și 4.274 de sancțiuni contravenționale au fost date pentru neregulile constatate la regimul transportului de marfă. 


La Constanța, oamenii legii au dat 398 de amenzi, 190 dintre acestea fiind date conducătorilor autovehiculelor destinate transportului public de persoane, valoarea sancțiunilor fiind de 121.000 de lei. De asemenea, oamenii legii au reținut un permis de conducere și 18 certificare de înmatriculare. 


Din totalul amenzilor, pe primul loc în top se află șoferii care nu au purtat centura de siguranță, respectiv 268. Alți 89 au fost sancționați deoarece aveau prea mulți călători, iar 18 amenzi au fost date pentru defecțiuni tehnice, restul fiind aplicate pentru alte abateri.


Comentează știrea

j
31 iulie 2015
m

Praf in ochi.Asta in urma articolelor din ultimile zile.Cu doar un permis ridicat nu se face primavara.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.456 secunde