Poliţia Constanţa, activităţi preventive în şcoli, pentru a domoli fenomenul drogurilor

169
Poliţia Constanţa, activităţi preventive în şcoli, pentru a domoli fenomenul drogurilor - x-politia-constanta-activitati-p-1704979495.jpg

Articole de la același autor

Fenomenul drogurilor a luat amploare în ultimul timp şi mulţi ar spune că lupta este deja pierdută. Cei mai tineri consumatori au în jurul vârstei de 10 ani. La finele anului trecut, Ministerul de Interne amintea că în 2023 au fost destructurate aproape 40 de rețele infracționale și peste 1.300 de persoane au fost puse sub acuzare, fiind deschise în jur de 9.000 de dosare privind traficul și consumul de droguri. Pentru că educaţia timpurile şi informarea din surse credibile sunt două criterii de bază, poliţiştii din Constanţa desfăşoară periodic activităţi preventive în şcoli şi în proximitatea unităţilor de învăţământ.


„La data de 10 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Mangalia au desfășurat activități de menținere a ordinii și liniștii publice, de prevenire a consumului de droguri sau alte substanțe interzise, precum și de verificare a modului de asigurare a pazei, în proximitatea Colegiului Economic Mangalia, Liceului Tehnologic Ion Bănescu, Liceului Teoretic Callatis și Școlilor Generale 1,2,3 și 5”, se arată într-o înformare a Poliţiei Constanţa.


De asemenea, tot miercuri, polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au derulat acțiuni de prevenire a consumului de droguri sau alte substanțe interzise și a faptelor cu violență, la Seminarul Teologic Dionisie Exiguul și Liceul Teoretic Internațional de Informatică din municipiul Constanța.


În perioada 9-10 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat acțiuni de prevenire a consumului de droguri sau alte substanțe interzise, a infracțiunilor comise cu violență și a bullying-ului, în rândul elevilor de la Școala Gimnazială nr. 2 Satu Nou din comuna Mircea Vodă și Școala Gimnazială Constantin Brâncuși Medgidia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5393 secunde