Poliția de Frontieră va investi peste 211 milioane de euro pentru dotări tehnice

277
Poliția de Frontieră va folosi peste 211 milioane de euro în patru proiecte prin care vor fi achiziționate mijloace de mobilitate navală și terestră.
Reprezentanții IGPF susțin că din acești bani vor mai fi achiziționate echipamente și mijloace tehnicologistice specializate în vederea asigurării unui înalt nivel de supraveghere și control la frontierele externe UE (dispozitive de examinare a documentelor și biodetecție, echipamente pentru controlul autovehiculelor, camere portabile cu termoviziune, ochelari de vedere pe timp de noapte, autospeciale de supraveghere cu termoviziune). De asemenea, vor fi asigurate asistența tehnică și echipamente IT necesare pregătirii condițiilor de implementare ulterioară a sistemelor FADO și APIS și vor fi modernizate sedii ale Poliției de Frontieră, exclusiv situate pe frontiera externă a Uniunii Europene.
În altă ordine de idei, până în luna martie 2011, dată la care ministrul Vasile Blaga a anunțat că România va adera la spațiul Schengen, dotările polițiștilor ce deservesc frontiera externă a UE vor ajunge la 68% pe segmentul terestru și la 99% pe segmentul naval.
Organigrama Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) s-a redus anul trecut cu 1.119 de posturi, acestea fiind transferate la Poliția Română. În prezent, posturile în cadrul IGPF au un grad de ocupare de 91,6%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6159 secunde