Poliția Română, sfaturi de Ziua luptei împotriva abuzului și traficului ilicit de droguri

77
1
Poliția Română, sfaturi de Ziua luptei împotriva abuzului și traficului ilicit de droguri - 2478-1466932646.jpg
În fiecare an, începând din 1987, la data de 26 iunie, se celebrează Ziua Internațională de Luptă Împotriva Abuzului și Traficului Ilicit de Droguri, zi decisă de Adunarea Generală a ONU.


CE SUNT DROGURILE?


Drogurile sunt acele substanțe care, introduse în organism, prin acțiunea asupra sistemului nervos central (SNC), modifică activitatea mentală și comportamentul.
Tipuri de droguri:
- Droguri care inhibă activitatea SNC (reacții care merg de la dezinhibare la comă - "adormirea" cerebrală): alcoolul, heroină, metadonă, morfină, somniferele.
- Droguri care stimulează activitatea SNC (stare de excitație ce poate merge de la insomnie până la hiperactivitate): amfetaminele, cocaina, nicotina, cofeina.
- Droguri care perturbă activitatea SNC (percepții distorsionate, halucinații): LSD, mescalina, hașiș, marjuana, ecstasy.
Dependența este nevoia imperioasă de a consuma drog continuu. Toleranța apare după consumul repetat de drog. Consumatorul crește progresiv doza pentru a obține același efect. Sevrajul este perioada în care s-a renunțat la consumul de droguri. Apar simptome fizice și psihice greu de suportat. Supradoza se referă la utilizarea unei cantități mari de droguri care poate declanșa efecte adverse ce pun viața în pericol (comă, moarte).


De ce consuma tinerii droguri?


· Sunt influențați de prieteni și ignoră consecințele consumului de droguri asupra organismului;
· Pentru a evada din realitate - falsa impresie că astfel se pot rezolva probleme zilnice;
· Lipsa de comunicare și bariere în comunicare, fie în familie, fie în anturaj.
Conform Legii 143/2000, traficul și consumul ilicit de droguri se pedepsește cu închisoare. Consumul de droguri duce în mod inevitabil și la încălcarea altor legi atunci când o persoană care se droghează nu mai are resursele financiare pentru a-și procura doza (comiterea de furturi, tâlharii, prostituție, proxenetism, crime).


Poliția vă recomandă "să nu încercați consumul de droguri, cândva veți deveni în mod sigur dependent de ele! Gândește-te de două ori înainte să accepți diferite propuneri cu privire la droguri, care mai devreme sau mai târziu te vor conduce după gratii! Dacă aveți un prieten consumator de droguri nu îl ocoliți și îndrumați-l să ceară sprijinul familiei, profesorilor, medicului sau altor persoane care îl pot ajuta".


Comentează știrea

tony
26 iunie 2016
bravo

In sfarsit un articol despre droguri in care nu vad nici o prostie scrisa. Daca erau mai multe detalii as fi fost chiar foarte multumit. Cum ar fi sevrajul care este strans legat de toleranta organismului la substanta respectiva. Adica bagi heroina luni de zile la rand, toleranta organismului creste, dupa care faci pauza, toleranta scade la loc, si, cand te apuci iar, tu-ti faci doza ta normala, numai ca, toleranta nefiind aceeasi, e un soc puternic pentru organism si poti sa dai coltu'. Eu zic ca nu ar trebui sa existe zi de la Dumnezeu fara cel putin un articol detaliat despre droguri. Daca mergi prin cluburi te-ngrozesti in ce hal se consuma, acum e ca un fel de bilet de intrare, daca nu ai bagat cel putin un drog n-ai ce sa cauti si nici nu te integrezi. Si nu ma refer la alcool care, pe langa faptul ca e legal face si cele mai multe ravagii.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.219 secunde