Polițiștii au anihilat o rețea de trafic de persoane care racola tinere pentru Spania și Anglia

484
Polițiștii din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) cercetează 19 membri ai unei rețele de trafic de persoane care au recrutat, transportat și cazat în Spania și Anglia, în scopul exploatării sexuale, 45 de persoane, din care cinci minore, cărora le-au promis că le oferă locuri de muncă.
Potrivit unui comunicat al IGPR, în cazul celor 19 membri ai grupării a fost începută urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunilor de inițiere sau constituire a unui grup infracțional organizat, ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, trafic de persoane și minori și spălare de bani.
Anchetatorii susțin că în acest caz s-a dispus reținerea a șapte dintre liderii grupării infracționale, urmând a fi formulate, de către procuror, propuneri de arestare preventivă pentru 29 de zile, inculpații riscând pedepse privative de libertate de până la 20 ani de închisoare.
Cei 19 (12 bărbați și șapte femei, cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, toți de cetățenie română, domiciliați în județele Iași, Vaslui și Tulcea) sunt suspectați că, în perioada anilor 2004 -2010, prin corupere, amenințare, violență și prin alte forme de constrân-gere ori sub promisiunea oferirii de locuri de muncă bine plătite în Spania și Anglia, au recrutat, transportat, cazat și forțat să se prostitueze în folosul lor, peste 45 de victime minore și majore, din județele Vaslui, Tulcea, Constanța, Galați, Brăila și Iași.
În altă ordine de idei, pe baza probelor obținute, oamenii legii au efectuat mai multe percheziții pentru combaterea traficului internațional de persoane.
La acțiune au participat 60 de ofițeri de poliție judiciară din Poliția Națională, 28 lucrători de intervenție rapidă și 15 jandarmi, care au făcut 21 de percheziții domiciliare.
Polițiștii au identificat, localizat și aplicat măsuri asiguratorii ori au ridicat pentru cercetări, la dispoziția instanței de judecată, două autoturisme de lux, 550 grame bijuterii din aur, 7.000 de euro, 7.500 de lei, precum și imobile, se mai arată în comunicatul remis de IGPR.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7368 secunde