Fratele fostului viceprimar de la Tuzla, condamnat definitiv la 12 ani de pușcărie

1532
1
Decizie definitivă în dosarul fratelui fostului viceprimar de la Tuzla, Ioan Sărăcilă, acuzat că a omorât un om. Potrivit Înaltei Curți de Casație și Justiție, el va sta după gratii 12 ani, urmând ca apoi să îi fie interzise drepturile pe o perioadă de șapte ani. Amintim că Tribunalul Constanța îl condamnase la opt ani de închisoare, pentru ca, în apel, Curtea de Apel Constanța să îi schimbe încadrarea juridică din omor în omor calificat și să-i aplice acestuia pedeapsa de 15 ani de închisoare. Ultimul cuvânt îl avea însă Înalta Curte de Casație și Justiție, care, prin hotărârea definitivă emisă în cursul săptămânii trecute, l-a condamnat pe Sărăcilă la 12 ani.
Ioan Sărăcilă a fost judecat pentru că l-ar fi omorât pe Marian Alexandru, de 30 ani, oier la stâna sa. Fapta a avut loc în luna martie 2007, când polițiștii au fost alertați de un pescar că pe malul lacului Zarguzon, din Tuzla, se află cadavrul unui bărbat. Ancheta demarată a stabilit că moartea a fost violentă și cauzată de un politraumatism, victima prezentând escoriații, echimoze și hematoame la nivelul capului, trunchiului și membrelor. Victima era din comuna Rucăr, județul Argeș și fusese angajată la stâna lui Sărăcilă.
Potrivit anchetatorilor, în seara de 26 martie 2007, Sărăcilă l-a dezbrăcat pe Marian Alexandru, și apoi l-a lovit cu picioarele, cu un bici și cu un băț până l-a lăsat lat la pământ, pentru că l-ar fi suspectat pe tânăr că ar fi furat 11 miei de la stâna sa.

Comentează știrea

tarabostes
28 martie 2012
LA MAI MULTI ANI!

de ce a trebuit sa dureze atit?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1967 secunde