Pe urmele mascaților

Polițiștii au realizat portretul robot al unuia dintre tâlharii de la Banca Carpatica

1474
Polițiștii au realizat portretul robot al unuia dintre tâlharii de la Banca Carpatica - e18d4612b5341e4a20de3c095a552597.jpg
După aproape trei săptămâni de când doi mascați au jefuit Banca Comercială Carpatica, din zona Casei de Cultură, polițiștii din Constanța au început să "miște" în anchetă, deși este posibil ca tâlharii să fi dispărut demult din țară, pentru că au avut tot timpul la dispoziție.
Ei spun că au reușit să întocmească portretul robot al unuia dintre cei doi bărbați care au fugit, la data de 29 mai, cu 69.000 de lei din bancă.
Semnalmentele acestuia au fost realizate pe baza declarațiilor unor martori care i-au văzut pe cei doi, imediat, după ce au fugit cu banii de la bancă.
Astfel, este vorba despre un bărbat în vârstă de 38-40 ani, înălțime 1.65-1.70 m, corpolent, greutate 80-90 kg, față rotundă, ten deschis, ochi de culoare închisă, păr drept-grizonat. El era îmbrăcat în ziua jafului cu o cămașă de culoare bleu, cu mânecă scurtă, pantaloni din material gri.
În ceea ce-l privește pe cel de-al doilea tâlhar, oamenii legii nu au putut realiza și pentru el portretul robot, deoarece, în momentul comiterii jafului, bărbatul a purtat în permanență o glugă pe cap.
Totuși, martorii au indicat și pentru acesta semnalmente asemănătoare cu cele ale primului suspect, în ceea ce privește vârsta și unele date fizionomice.
Pe de altă parte, în urma cercetărilor efectuate până în prezent a mai rezultat faptul că autorii, după ce au părăsit sediul băncii, s-au deplasat în fugă către o parcare din apropiere. Ei s-au urcat într-un autoturism de culoare închisă (albastru sau negru), probabil marca Ford Mondeo, model nou, fără numere de înmatriculare, și au părăsit zona Casei de Cultură.
Cu toate că de la data jafului a trecut destul timp pentru ca tâlharii să-și fi șters urmele, oamenii legii sunt încă optimiști.
Ei susțin că verifică, în prezent, toate autoturismele cu caracteristici similare înmatriculate în Constanța, precum și cele înmatriculate în străinătate, care sunt deținute de constănțeni. Mai mult, potrivit anchetatorilor, dacă această acțiune nu va avea un rezultat pozitiv, ea va fi extinsă la nivelul întregii țări, prin sondaj.
Banca Comercială Carpatica a fost luată cu asalt, pe 29 mai, de doi bărbați mascați, care au reușit să fugă cu 69.000 de lei, după ce au amenințat-o pe una dintre casiere cu un pistol.
Indivizii au intrat la scurt timp după ce banca, din zona Casei de Cultură, a fost deschisă publicului. În instituție se aflau opt angajați și un client care au rămas blocați atunci când au văzut că unul dintre mascați are asupra lui un pistol cu care o amenință pe casieră să-i dea toți banii. De frică, nimeni nu a ripostat.
În tot acest timp, unul dintre atacatori îl ținea imobilizat pe paznic, amenințându-l cu un baston, în timp ce al doi-lea lua banii din sertarul casieriei.
Cei doi mascați au acționat în 32 de secunde, după care au fugit cu o mașină.
În ceea ce privește portretul robot realizat de anchetatori și publicat de ziarul nostru, oamenii legii fac apel la opinia publică. Astfel, cine poate da relații despre persoana respectivă, poate suna la Poliție, la numărul de telefon: 0241. 611. 364, int. 20177.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Mai 2009
Stire din Comentarii : Gone in 30 seconds
Pagina a fost generata in 0.8952 secunde