Polițiștii locali sunt cu ochii după mașini abandonate

1022
Aveți o mașină pe care nu o mai folosiți și ați "uitat-o" pe trotuar? Polițiștii locali vă atrag atenția să o puneți în circulație sau să o mutați de pe domeniul public, pentru a nu fi ridicată. 

În competența Poliției Locale intră și depistarea și ridicarea vehiculelor abandonate. "Din momentul depistării autoturismului abandonat, polițiștii încearcă să-l contacteze pe proprietar și i se pune în vedere că dacă nu îl cosmetizează și nu-l pune în circulație sau dacă nu-l mută de pe domeniul public, atunci îi va fi ridicat", a declarat Daniel Bratu, directorul Poliției Locale Constanța. 

În 2012, de exemplu, au fost găsite 420 de mașini abandonate pe străzile municipiului. În cele din urmă, însă, după discuții și adrese trimise proprietarilor, majoritatea au fost mutate. "Doar 20 de mașini au fost ridicate", a adăugat șeful polițiștilor locali. 

Iar de la începutul acestui an, polițiștii locali au trimis deja 35 de somații celor care au "uitat" de mașinile parcate în apropierea blocurilor. 

De menționat că proprietarii cărora le sunt ridicate autoturismele le pot recupera în baza unei solicitări de restituire și a unei taxe de ridicare, transport și depozitare, de aproximativ 500 de lei. Bineînțeles, a subliniat polițistul, aceștia vor trebui să plătească și o sancțiune contravențională de 2.000 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6751 secunde