Polițiștii români din Afganistan au împărțit cadouri copiilor

75
Polițiștii români din Afganistan au împărțit cadouri copiilor - 23decembriepolitistiafganistancr-1387800760.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii din cadrul misiunii EUPOL Afganistan au fost prezenți la Târgul anual de Crăciun, organizat la sediul misiunii din Kabul. România a fost singura țară, dintre noile state membre ale U.E., prezentă cu un stand de prezentare în cadrul sărbătorii.


Cu ocazia apropiatelor sărbători de iarnă, ofițerii români de poliție din cadrul misiunii EUPOL Afganistan au participat la organizarea Târgului anual de Crăciun de la sediul misiunii din Kabul. La eveniment au fost invitați atât membri EUPOL, incluzând angajații afgani și copiii acestora, cât și membri ai reprezentanțelor diplomatice din Kabul.


La eveniment, o parte din contingentele naționale prezente în cadrul misiunii au prezentat, la propriile standuri, produse tradiționale. De asemenea, au împărțit cadouri copiilor afgani. 


Meniul alcătuit de contingentul de polițiști români a cuprins fasole cu ciolan, cârnăciori, vin fiert și palincă. Alegerea s-a dovedit a fi una de bun augur, dovadă fiind laudele venite din partea colegilor străini din misiune. 


Misiunea de poliție a Uniunii Europene în Afganistan (EUPOL) a fost inaugurată la data de 17 iunie 2007 ca urmare a Conferinței de la Bonn din decembrie 2001 și a Conferinței de la Londra din 31 Ianuarie 2006, cât și a invitației adresată Uniunii Europene de către guvernul Republicii Islamice Afganistan de a deschide o misiune de poliție civilă în această țară.


Guvernul Republicii Islamice Afganistan este sprijinit pentru crearea și consolidarea bazelor activităților polițienești pe fondul nevoii stringente de a dispune de o puternică forță de poliție care să contribuie la asigurarea păcii, a securității și a siguranței poporului afgan, într-un stat organizat pe principii democratice.


În prezent, în zona de misiune se află 17 polițiști români, aceștia desfășurând activități de pregătire profesională, îndrumare și consiliere a colegilor afgani din cadrul Ministerelor Afgane de Interne și de Justiție, precum și din cadrul Parchetului General. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce cadou alegi pentru tatăl tău
Vineri, 20 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Idei de cadouri pentru soacre
Miercuri, 18 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Idei de cadouri originale pentru părinți
Pagina a fost generata in 0.5535 secunde