Polițiștii și descarcerarea, în acțiune la Școala nr. 31

1039
1
Ieri, la Școala nr. 31 din Constanța, de pe bulevardul IC Brătianu nr. 141B, a avut loc un eveniment organizat de Poliția Rutieră, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) "Dobrogea" al județului Constanța și Școala nr. 31, pentru comemorarea victimelor din accidente rutiere.
Aproximativ 150 de copii au asistat la simularea unui accident de circulație care a avut loc din cauza unui pieton ce a traversat strada prin loc nepermis și fără să se asigure, după care mașina s-a oprit într-un copac, șoferul fiind scos din autoturism cu ajutorul militarilor de la descarcerare.
Copiii au urmărit cu interes desfășurarea de forțe din curtea școlii lor, iar polițiștii și profesorii le-au răspuns la toate întrebările ce le-au trecut prin minte.
Directorul Școlii nr. 31, profesor Tanța Nanu, ne-a declarat: "Școala noastră se află în perimetrul unde există un risc mare de accidente. Bulevardul IC Brătianu este foarte circulat, de aceea copiii trebuie să știe foarte bine regulile rutiere. Noi pe această linie vrem să acționăm. Am făcut, de exemplu, o acțiune de strângere de semnături pentru ca marcajul pietonal din dreptul școlii să fie mai bine semnalizat".
Șeful echipei de descarcerare, plutonier major Bogdan Covalciuc, care a acționat ieri și a salvat, potrivit scenariului, șoferul autoturismului care, după ce a lovit un pieton ce a traversat strada aiurea, s-a oprit cu mașina într-un copac, a declarat că, prin această acțiune, se dorește a se trage un semnal de alarmă pentru populația Constanței vizavi de faptul că cele mai multe victime în accidente rutiere sunt pietonii.
Totodată, purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliției Rutiere Constanța, Cristina Vasile, a declarat că, prin această acțiune, oamenii legii doresc să atragă atenția asupra consecințelor producerii unor accidente de circulație ce au loc pe fondul traversării neregulamentare.
După scenariul care s-a consumat în curtea școlii, copiii și invitații lor au intrat în sala de sport, unde a avut loc un concurs cu tematică rutieră, câștigătorii fiind premiați de fundația "Siguranța Auto".

Comentează știrea

asdf
22 noiembrie 2011
hmm

scenariul putea fi, la fel de bine, cu un pieton care a fost lovit de masina pe trecerea de pietoni

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6693 secunde