Polițiștilor le-a ajuns cuțitul la os! „Doar prin încetarea activității vom fi ascultați”

727
Polițiștilor le-a ajuns cuțitul la os! „Doar prin încetarea activității vom fi ascultați” - susbun-1657745958.jpg

Articole de la același autor

După cinci ani în care li s-a tot promis că vor primi creșterile salariale legale, polițiștii sunt tot mai convinși că problemele lor sunt ignorate de mai marii țării. Polițista constănțeancă Valentina Matea pune punctul pe „i” și susține că doar prin încetarea activității mai există o șansă ca oamenii în uniformă să mai fie ascultați, căci nici aplicarea de avertismente, nici protestele în stradă nu au sensibilizat pe nimeni.

O declarație recentă a viceprim-ministrului Kelemen Hunor, în care susține că polițiștii începători ar avea salarii între 7.000 – 8.000 de lei a stârnit reacții aprinse în rândul oamenilor legii. Mai ales că nici până în prezent polițiștii nu au primit măririle salariale legale, prin Legea salarizării unice.
 

Polițista constănțeană Valentina Matea, primvicepreședinte al Sindicatului Ropol, arată că în ciuda tuturor manifestărilor publice din ultimii ani și a faptului că au fost aplicate avertismente în loc de sancțiuni pecuniare, tot în forma de protest, problemele din sistemul de siguranță națională și ordine publică sunt ignorate în continuare.
 

„Îmi doresc ca fiecare tânăr din tara asta care visează să fie polițist într-o zi, să aibă acces la informațiile de dincolo de «gardul frumos vopsit al acestui sistem» și să nu-și distrugă viitorul propriu și al familiei. La sfârșitul anului trecut, pe vremea când Guvernul pregătea „ordonanța trenuleț” cu blocări/suspendări ale veniturilor salariale pentru polițiști și circulau pe internet procese verbale cu avertismente date de polițiști în semn de protest, spuneam că nu vom vedea cel puțin doi ani de zile nicio majorare de salariu prevăzută de lege. Iată că nimic nu-i impresionează pe aleșii noștri! Nicio formă de protest adoptată de polițiști nu îngrijorează înscăunații statului. Nicio problemă a polițiștilor nu este o prioritate pentru cei din fruntea țării. Îmi mențin părerea că numai uniți și hotărâți toți pentru încetarea activității vom fi ascultați. Și protestele în stradă sunt apă de ploaie (parcă văd că în curând le vor bloca din nou cu vreo stare de alertă). Toate eforturile pentru a convinge că acest sistem merită atenție deosebită vor avea drept final promisiuni pe care nimeni nu le va îndeplini. Promisiuni (ca să scape de insistență) și răzgândeli peste noapte - asta avem de cel puțin cinci ani. Pare că nici măcar firimiturile de „un sfert din jumătate de restanță” nu le vom primi la salariul din iulie. Nici amânarea termenului pentru tăierea normei de echipare nu este certă. În timp ce salariile parlamentarilor (și nu numai) cresc constant odată cu creșterea salariului minim pe economie, noi, polițiștii, ne vom întreba în fiecare zi de salariu dacă s-a mai tăiat ceva, că de primit ceva în plus știm sigur că nu!”, a afirmat Valentina Matea. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5196 secunde