Polițistul judecat că și-a omorât bunicul, condamnat la 15 ani de pușcărie

827
Magistrații de la Tribunalul Constanța l-au condamnat pe fostul polițist Adrian Dorobanțu, acuzat că și-a omorât bunicul, la 15 ani de închisoare. Judecătorii au respins cererea inculpatului de schimbare a încadrării juridice din omor calificat în lovituri cauzatoare de moarte. Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Constanța.
În luna octombrie 2009, un bărbat a fost găsit mort în locuința sa, pe corpul lui fiind descoperite mai multe semne de violență. Ajunși la fața locului, oamenii legii au obser-vat că Dumitru Udriște avea mai multe răni pe față și pe corp. Drept urmare, polițiștii au început să audieze rudele și vecinii celui mort. Printre lacrimi, cumnata decedatului a spus că vinovat de moartea bătrânului ar fi chiar nepotul acestuia, fostul polițist Adrian Dorobanțu, cunoscut ca o persoană violentă.
Criminaliștii au prelevat probe din locuință, ei găsind mai multe pete de sânge pe covor și pe pereți. Luat la între-bări de anchetatori, nepotul a spus că el nu are nicio vină, dar au existat martori care l-au contrazis. Din primele cercetări, a reieșit că nepotul l-a bătut atât de tare pe bătrân încât acesta a murit.
Adrian Dorobanțu este o veche cunoștință a oamenilor legii. În luna aprilie 2009, o fe-meie de 84 de ani a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța după ce a fost bătută de nepotul ei. Nu era altcineva decât bunica polițistului - pe atunci, Dorobanțu. Ioana Udriște, deși avea mai multe leziuni pe față, nu și-a acuzat nepotul, spu-nând că a căzut pe scări. Numai că omul legii a recunoscut, în cele din urmă, că a lovit-o pe bunica lui, spunând că anterior au avut mai multe discuții purtate în contradictoriu. El a fost cercetat administrativ de superiori, iar, în cele din urmă, i-a fost desfăcut contractul de muncă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.329 secunde