Predoiu: "Este nevoie de un verdict în dosarele de mare corupție"

375
Predoiu:
Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat că problema privind justiția este legată de nesoluționarea dosarelor de mare corupție, fiind nevoie de un verdict, "nu neapărat de unul anume", dar cauzele trebuie închise printr-o decizie judecătorească definitivă.

Ministrul a afirmat că Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV), impus justiției române de către Comisia Europeană, este un domeniu prioritar în România, fiind un "program foarte extins, care cuprinde patru obiective".

"Trebuie văzut ce anume din acest MCV ridică semne de întrebare", a spus Predoiu, adăugând că "răspunsul nu este atât de complicat, putând fi citit în rapoartele de țară, în pozițiile unor state membre".

Potrivit demnitarului, răspunsul este legat de "incertitudinile față de rezultatele anchetelor de mare corupție, față de dosarele de mare corupție".

El a adăugat că se vorbește de necesitatea finalizării cauzelor de mare corupție, acestea fiind problema.

"Eu sper că judecătorii care au pe masă asftel de dosare înțeleg că este important să pronunțe un verdict. Nu neapărat un anume verdict, dar este nevoie să închidă aceste dosare printr-o decizie definitivă", a declarat Cătălin Predoiu.

Întrebat care ar fi cauza nesoluționării încă a acestor dosare, Predoiu a făcut referire la condiții, însă în orice sistem judiciar se poate vorbi de necesitatea îmbunătățirii acestora.

"Nu cred, însă, că ne putem ascunde în spatele unor scuze întemeiate atunci când vorbim de trenarea cauzelor de mare corupție, când vorbim de pericolul prescripției în anumite cauze și când vorbim de un efect direct pe care îl vedem în ceea ce privește temerile experților europeni în materie de justiție și în ceea ce privește pozițiile precaute, ca să nu spun altfel, exprimate de unele state membre", a mai spus Predoiu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 11 Februarie 2011
Stire din Economie : DNA face reforma la Vamă
Pagina a fost generata in 0.1815 secunde