Final în procesul de corupție al angajaților din Primăria Constanța

2722
Final în procesul de corupție al angajaților din Primăria Constanța - 8d4e930456ef9a187649aa5bc6409cc9.jpg
Ieri, magistrații de la Curtea de Apel Constanța au judecat apelul declarat de DNA și partea civilă în dosarul în care o serie de angajați ai Primăriei Constanța, în frunte cu Petrică Munteanu, au fost achitați pentru fapte de corupție.
Reprezentantul DNA Constanța a solicitat judecătorilor condamnarea unora dintre inculpați la pedepse cu închisoarea, iar în cazul altora încetarea procesului penal pe motiv că a intervenit prescripția. De asemenea, procurorii au criticat sentința Tribu-nalului, acuzând că judecătorii de acolo nu au făcut altceva decât să emită o copie fidelă a punctelor de vedere expuse de avocații inculpaților.
Apărătorii celor trimiși în judecată de DNA au solicitat, rând pe rând, respingerea apelurilor declarate și menținerea hotărârii Tribunalului Constanța, prin care cei nouă au fost achitați, ca fiind legală și temeinică.
Avocata Ioana Focșa a arătat cu degetul către DNA - Structura Centrală, care, în urma "vânării" activității primarului Radu Mazăre, despre care se presupunea a fi una ilegală din anumite puncte de vedere, ar fi "fabricat" dosarul celor nouă angajați ai Primăriei Constanța și cel al lui Constantin Babuș. "Nu au găsit ce să-i reproșeze primarului Mazăre" - a spus Ioana Focșa, dând de înțeles că trimiterea în judecată a angajaților din Primărie ar fi o lovitură dată indirect edilului șef al Constanței.
În ultimul cuvânt, inculpații au declarat că sunt nevinovați și că sunt de acord cu soluția instanței de fond, care a fost justă și corectă. Judecătorii au amânat pronunțarea în acest dosar pentru data de 26 octombrie.
Inspectorii Edy Petrescu, Lucian Mâță și Liliana Cazacu sunt judecați pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, întrucât, în cursul lunii mai 2002, ar fi pretins suma de 60 milioane de lei vechi de la administratorul unei firme, pentru a trece cu vederea anumite nereguli comise de acesta.
Alături de ei, este judecat și Petrică Munteanu, care, în calitate de director al Serviciului Direcției Publice din cadrul Primăriei Constanța, a dispus, în perioada 15 - 16 mai 2002, amplasarea unor stâlpi metalici, fără a exista o dispoziție în acest sens, pentru a îngrădi activitatea societății "BCD Intermed" SRL, respectiv a împiedica accesul la depozitul de materiale de construcții al firmei.
Munteanu ar fi întocmit mai multe adrese în baza cărora rezulta că Primăria Constanța ar fi respins cererile de autorizare a funcționării societății "BCD Intermed" SRL.
Petrică Munteanu este acuzat de comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu în formă calificată și fals material.
De asemenea, au mai fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu inspectorii Aurora Pârvu, Iuliana Zahariciuc, Doinea Gheondea, Florea Radu și Cătălin Sebastian Lazăr.
Cei cinci au fost acuzați că au îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu, întocmind o adresă care nu corespundea realității în legătură cu societatea mai sus menționată.
Administratorul societății "BCD Intermed" SRL s-a constituit parte civilă în proces cu suma de două milioane de euro, reprezentând prejudiciul cauzat prin îngrădirea activității.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3942 secunde