Prejudiciu de 1.800.000 de lei, prin evaziune fiscală și spălare de bani! Percheziții de amploare

306
Prejudiciu de 1.800.000 de lei, prin evaziune fiscală și spălare de bani! Percheziții de amploare - perchezitii-1522221419.jpg

Articole recomandate

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București efectuează 8 percheziții domiciliare în București și în județul Ilfov, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 1.800.000 de lei, prin evaziune fiscală și spălare de bani.

În această dimineață, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, efectuează 8 percheziții domiciliare în București și în județul Ilfov, într-un dosar privind săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani.

Din cercetări a reieșit că administratorii unor firme de construcții, folosind conturile a trei societăți comerciale cu comportament tip fantomă, ar fi înregistrat în evidențele contabile cheltuieli care nu au avut la bază operațiuni economice reale, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate statului.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.800.000 de lei, iar suma supusă procesului de spălare se ridică la 4.700.000 de lei.

Vor fi puse în executare 5 mandate de aducere, persoanele vizate urmând a fi conduse pentru audieri, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice –Poliția Sectorului 4.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1952 secunde