Premieră în Poliția Română. Comisar șef, detașat în subordinea Primăriei Constanța. "Este o pierdere pentru Poliția Română, dar un câștig pentru Poliția Locală"

28371
13

Articole de la același autor

Comisarul șef Tudorel Dogaru, în prezent șef al Poliției Municipiului Constanța, urmează să fie detașat la conducerea Poliției Locale Constanța, timp de șase luni. Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a avizat favorabil solicitarea de transfer, iar anunțul oficial urmează a fi făcut în perioada imediat următoare, cel mai probabil începând cu luna ianuarie. 


"Vreau să punem bazele noii structuri a Poliției Locale"


Totul a pornit de la ideea primarului Decebal Făgădău, care și-a dorit să reorganizeze Poliția Locală cu ajutorul unei persoane capabile să realizeze acest proiect. În consecință, a stabilit o întâlnire cu Tudorel Dogaru, iar comisarul șef a fost de acord cu propunerea. La rândul său, Constantin Dancu, inspectorul șef împuternicit al IPJ Constanța, și-a dat acceptul pentru acest transfer, astfel că pe masa ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, a ajuns solicitarea înaintată de edilul constănțean. 


"Solicitarea are ca obiect detașarea pentru o perioadă de șase luni a domnului comisar șef Tudorel Dogaru, din fruntea structurii municipale a Poliției Române, la Poliția Locală Constanța. Îmi doresc, împreună cu acest om pe care îl respect foarte mult, să pun bazele noii structuri a Poliției Locale. Solicitarea mea a fost avizată favorabil. Suntem în perioada în care se fac hârtii dar, mai devreme sau mai târziu, domnul Tudorel Dogaru va fi detașat în fruntea Poliției Locale Constanța. Nu mi-a sugerat nimeni acest lucru, eu am solicitat, după ce am avut o discuție atât cu comisarul șef Dogaru, comisar șef Dancu, dar și cu alți decidenți din Ministerul Afacerilor Interne", a declarat Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța. 


"Poliția a fost pusă pe chituci, asta s-a dorit"


Pe cât de bine sună lucrurile pentru polițiștii locali, pe atât de rău sună pentru Poliția Română. Și asta pentru că mutarea vine în contextul unui deficit mare de personal cu care se confruntă Ministerul Afacerilor Interne, iar sindicaliștii susțin că o asemenea mutare va ține blocat un post extrem de important, la șefia municipiului Constanța. 


"În aceste momente de criză majoră de personal, ei aprobă detașarea de pe un post de conducere vital, care va rămâne vacant și rezervat pentru când se va întoarce Dogaru", ne-a precizat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol. O voce mult mai critică la adresa acestei mutări temporare vine de la Constanța, din partea sindicalistului Daniel Avasilcăi, care ne-a declarat: "Se confirmă slugărnicia față de politic, pentru că un ofițer cu carieră alege să meargă în slujba politicului. Toată lumea face ce vrea. În ultimii ani s-a investit foarte mult în Poliția Locală. Acolo se poate, există dotări, salarii mari, iar Poliția a fost pusă pe chituci, pentru că asta s-a dorit". 


"Pierdere pentru Poliția Română, câștig pentru Poliția Locală"


Dincolo de părerea sindicaliștilor, mutarea este văzută ca fiind una de bun augur atât pentru Poliția Locală, dar și pentru Poliția Română, luând în considerare că nu de puține ori cele două instituții trimit agenți în echipaje mixte în vederea îndeplinirii unor misiuni. Potrivit anumitor surse din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, detașarea comisarului șef Tudorel Dogaru, la șefia Poliției Locale Constanța, ar urma să aibă loc începând cu 1 ianuarie 2018. 


"Știu că pentru Poliția Română este o pierdere, dar judecat per ansamblu este un câștig pentru Poliția Locală, cât și pentru structura națională. Atunci când pleci la drum și croiești structura Poliției Locale astfel încât să fie un partener și un sprijin pentru poliție, este mai bine să întrebi pe cineva dinăuntru, decât să-ți dai cu părerea din afară despre cum am putea să compatibilizăm procedurile. Mă bucur și abia aștept să lucrez alături de comisarul șef Tudorel Dogaru la reconstruirea Poliției Locale Constanța", a mai adăugat Decebal Făgădău. 


Contactat telefonic de cotidianul "Cuget Liber", comisarul șef Tudorel Dogaru a confirmat demersurile pentru detașarea sa la conducerea Poliției Locale Constanța, însă nu a dorit să facă declarații suplimentare pe marginea acestui subiect, precizând că va oferi un punct de vedere în momentul oficializării transferului.


Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Ion
4 decembrie 2017
Cine sunt astia ?

DE CE EXISTA POLITIA LOCALA ?

gogu
4 decembrie 2017
vfaja

De fapt, logica este alta! Poate ne spune Ovidiu Tit B.

borat
4 decembrie 2017
hmm

O sa scapam de de carute in oras ? Dar de cersetori si cautatori prin gunoaie ?

PROASPAT PENSIONAR
4 decembrie 2017
POLITIA LOCALA

De ce politistii NATOONALI pensionari la 48-49 de ani nu sunt angajati in Politiile Locale ? Cumva primarii se feresc de ei , de experienta lor !? Prefera sa aiba gardieni publici care se incalta cu fesul ?!

Dr akon
4 decembrie 2017
Salariu

In primul rând este vorba de bani.Cred ca o sa câștige dublu in Pol locală si este posibil ca in acest timp sa depună si cererea de pensionare cu un salariu mare iar apoi sa revină de drept in funcția de șef al pol locale.Restul este vrăjeala.Pana la urma se pare ca ar fi fost mai bine pentru polițiștii de o.p. sa aparțină poliției locale-salariile ar fi fost muuult mai mari.Cat despre reforma in pol locală pasul este unul singur in opinia mea.Sa fie locuri la Câmpina pt pol locală pe fiecare județ in funcție de posturile vacante.Vine ion da examen in aceleași condiții numai ca face 3 lunipentru ca are alte atribuții.Si ne asiguram cu cadre in regula cadre care trec printre-un proces de selecție si o școala.

6. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Dan
4 decembrie 2017
adevarul

O șa sperie si acest comisar babele care vand patrunjel ? '' Politia locala ''nu e politie ci gardieni publici inutili culmea platiti mai bine ca adevaratii politisti care isi risca viata in misiuni grele nu paznici ca localii care se imbraca si ilegal in haine identice ca adevaratii politisti

Kostas
4 decembrie 2017
Pentru unii

Habarnisti eruditi prin aprofundarea postarilor facebook, de altfel singurele fraze studiate, ne demonstreaza prin postarile lor, mediocritatea culturii in care epateaza.

Murphy
4 decembrie 2017
Cautatorii prin gunoaie

Cautatorii prin gunoaie sunt cei mai amarati oameni de pe lumea aceasta. Iti recomand cand vezi un cautator prin gunoaie sa te opresti, sa-i dai bani pentru o paine si atat. O sa primesti zambetul lui de om necajit, si acel multumesc sfios. Eu am facut-o si nu de putine ori, si le-am dat bani nu pentru o paine ci pentru mai multe paini sa mearga acasa la copilasii lor se le dea si lor o coaja de paine. Am vazut oameni care-i fugaresc si-i iau si la bataiie. Acei oameni nu stiu ce-i saracia, ei cunosc doar bogatia si puterea, sunt oameni fara de Dumnezeu ! Nihil sine Deo ! In God we trust !

Răspuns la: hmm
Adăugat de : borat, 4 decembrie 2017
O sa scapam de de carute in oras ? Dar de cersetori si cautatori prin gunoaie ?
virgont
4 decembrie 2017
cine ești tu ?

Pune mâna pe carte. Studiază Legea 155/2010 și vezi de ce.

Răspuns la: Cine sunt astia ?
Adăugat de : Ion, 4 decembrie 2017
DE CE EXISTA POLITIA LOCALA ?
13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6417 secunde