Preot trimis în judecată pentru fapte de corupție

1488
Preot trimis în judecată pentru fapte de corupție - popa-1313166344.jpg

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Ion Adrian Alexandrescu, preot paroh al Parohiei Chitila I, județul Ilfov, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.

Alături de Ion Adrian Alexandrescu, au mai fost trimiși în judecată, dar în stare de libertate, Victor Ciocoiu, administrator al SC Vic Imob SRL București, pentru trafic de influență în formă continuată, Nicolai Preda, administrator al SC Panif Comprod SRL Cochirleanca, pentru favorizarea infractorului, și Vasilii Murafa, preot în cadrul unei parohii din București, tot pentru favorizarea infractorului.
Anchetatorii spun că, în perioada octombrie 2010 - februarie 2011, prin intermediul lui Victor Ciocoiu, Alexandrescu ar fi pretins de la două persoane care urmau să obțină despăgubiri de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (în baza Legii nr. 9/1998, privind acordarea de compensații cetățenilor români pentru bunurile trecute în proprietatea statului bulgar în urma aplicării Tratatului dintre România și Bulgaria), sume de bani reprezentând un comision cuprins între 20% și 30% din valoarea totală a despăgubirilor. Cei doi complici susțineau că merită aceste procente pentru că s-ar implica direct în urgentarea soluționării dosarelor de despăgubiri și ar obține mult mai rapid virarea efectivă în cont a banilor, prin influența pe care ar avea-o asupra unor funcționari din instituția amintită.
Nicolai Preda l-a ajutat pe Alexandrescu să se ascundă, în perioada 10 - 15 mai 2011, deși știa că acesta era căutat de procurorii DNA Constanța. Același lucru l-a făcut și Vasilii Murafa, care l-a ascuns pe Ale-xandrescu, în perioada 17 - 22 mai, într-o locuință ce-i aparținea, din București.
Amintim că Victor Ciocoiu a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție constănțeni pentru fapte similare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 11 Februarie 2011
Stire din Economie : DNA face reforma la Vamă
Pagina a fost generata in 1.3732 secunde