Caz incredibil la Constanța

Prietenie până la bani. Și-au atacat și tâlhărit "fratele" pentru 10.000 de euro

747
Prietenie până la bani. Și-au atacat și tâlhărit

Articole de la același autor

Polițiștii au descins la mai multe adrese din Constanța. Oamenii legii au ridicat de acasă trei indivizi, care sunt acuzați că și-ar fi tâlhărit prietenul. Evenimentul ar fi avut loc în luna octombrie. De atunci, polițiștii sunt pe urmele făptașilor, care vor ajunge în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cinci percheziții au fost efectuate de polițiștii brăileni pe raza municipiului Constanța. Persoanele vizate sunt acuzate de tâlhărie. Acțiunea face obiectul unui dosar penal care este instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

La ce s-au gândit "prietenii"

Bogdan Fulea, de 31 de ani, Cristian Mahera, de 23 de ani, și Mircea Barzecu, de 24 de ani, sunt anchetați în stare de reținere, asta până ce judecătorii vor decide dacă vor fi arestați sau cercetările vor continua în stare de libertate.

Totul a început în octombrie. Victima, Valentin Poenaru, de 25 de ani, era prieten cu cei trei indivizi. La un moment dat, acesta le-a povestit amicilor lui că vrea să meargă la Iași, pentru că a găsit o mașină pe care vrea să o cumpere și, înainte de a face pasul acesta, vrea să o vadă. Victima le-a spus prietenilor și data când avea să plece către Iași: pe 13 octombrie. Pentru că știa că va avea mulți bani la el, "prietenii" tânărului s-au gândit să-l tâlhărească și să se facă nevăzuți cu banii.

Spray-uri lacrimogene

Tânărul a plecat singur către Iași. La lăsarea întunericului, acesta a oprit într-o localitate din județul Brăila pentru a-și face nevoile fiziologice. Indivizii l-au urmărit cu o altă mașină, astfel că în momentul în care victima s-a dat jos din mașină, cei trei s-au năpustit asupra celui pe care îl numeau prieten, având fețele acoperite cu cagule.

Anchetatorii spun că agresorii au folosit spray-uri lacrimogene și au agresat-o pe victimă, după care i-au furat borseta, în care tânărul avea mai bine de 10.000 euro.

"Din cercetări a reieșit faptul că, în seara zilei de 13 octombrie, persoanele bănuite, având fețele acoperite și folosindu-se de spray-uri iritant-lacrimogene, ar fi sustras prin violență o borsetă în care se aflau sumele de 9.920 de euro și 1.200 de lei, de la un șofer constănțean, care staționa cu autoturismul pe DJ 212, la intrarea în localitatea brăileană Berteștii de Jos. Victima se deplasa de la Constanța către Iași, pentru achiziționarea unui autoturism", precizează anchetatorii.

Pentru că a trecut mai bine de o lună de la comiterea faptei, cei trei indivizi se gândeau că vor scăpa basma curată. Nici prin cap nu le-a trecut că vor fi descoperiți. Între timp, polițiștii adunau probe împotriva lor. În urma descinderilor, cei trei au fost reținuți și urmează a fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 19 Noiembrie 2014
Stire din Eveniment : Au furat un vițel de 150 de kilograme
Marţi, 18 Noiembrie 2014
Stire din Eveniment : Tâlhărie în zona Gării Constanța
Pagina a fost generata in 0.507 secunde