Primăriile de pe litoral nu vor să închirieze plaje

5232
Primăriile de pe litoral nu vor să închirieze plaje - 1f1c5a1fa15290cfdd69b3bef186f223.jpg
Administrația Bazinală Apele Dobrogea Litoral a desfășurat, ieri, cea de-a doua etapă a licitației pentru închirierea plajelor, fiind disputate sectoarele Mamaia I, Mamaia II și Eforie Nord.
Agenții economici s-au prezentat la sediul instituției pentru a-și susține ofertele depuse pentru fiecare sector de plajă în parte. Majoritatea celor care au participat la licitația de ieri s-au arătat dezamăgiți de procedurile greoaie, dar și de întârzierea cu care se organizează închirierea plajelor.
Sorin Greavu, directorul Romned, societate ce are în concesiune aproape o treime din plajele de pe litoralul românesc, spune că licitația a fost organizată prea târziu, în condițiile în care la 1 mai se deschide sezonul estival.
Problema și mai mare este că, pentru multe sectoare de plajă, licitația a fost reprogramată pentru că fie nu au existat cel puțin două oferte, fie ofertele nu au fost eligibile. Potrivit purtătorului de cuvânt al ABADL, Cătălin Anton, "o primă concluzie care s-a desprins în urma licitațiilor de luni este că pe unele subsectoare disputate nu au existat două oferte eligibile, ceea ce a dus la reprogramarea licitației pe acea zonă de plajă".
"De aceea, facem apel către agenții economici care doresc să depună oferte pentru închirierea plajelor, să pregătească în timp util toată documentația necesară. Apreciem că în data de 3-4 mai va fi finalizată faza I a licitațiilor pentru plajele litorale. În zilele următoare (5-6 mai) va fi publicat anunțul de participare pentru faza a II-a, iar ofertele vor fi primite până în jurul datei de 12 mai, ora 16.00", a mai declarat Cătălin Anton.
Reprezentanții BADL se așteaptă ca și după ce-a dea doua fază a licitațiilor, o parte din sectoarele de plajă să rămână neînchiriate, mai ales în sudul litoralului, unde nu există o solicitare foarte mare. Suprafețele de nisip care vor rămâne libere vor fi administrate de Apele Române. De asemenea, deși legea permite Primăriilor să liciteze pentru a închiria până la 30% din suprafața de plajă de pe raza ei teritorială, nicio administrație locală nu s-a arătat intere-sată de a administra măcar un petic de nisip.
Astăzi, licitațiile vor continua cu sectoarele de plajă din centrul stațiunii Mamaia, aici fiind așteptată cea mai aprigă dispută pentru fiecare palmă de nisip.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 26 Aprilie 2010
Stire din Social : Liber la licitarea plajelor
Pagina a fost generata in 1.0558 secunde