Primarul Iașului, Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT

388
Primarul Iașului, Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT - mihaichirica-1713530662.jpg

Articole de la același autor

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT, într-un nou dosar penal, alături de alți 26 de inculpați. Printre aceștia sunt, actuali și funcționari din Primăria Iași și Poliția Locală, oameni de afaceri sau angajați ai unor firme care activează în domeniul imobiliar.


Dosarul a fost înregistrat, vineri, pe rolul Curții de Apel Iași.


Acesta este cel de-al treilea dosar penal în care Chirica este trimis în judecată, după cele cunoscute opiniei publice drept „Skoda” și „Flux”. Acest al treilea dosar este cunoscut drept „Veranda”.


Chirica este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență, uzurparea funcției, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, evaziune fiscală, delapidare, spălare de bani.


Dosarul „Veranda”


Primarul municipiului Iaşi a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de construire, beneficiar fiind omul de afaceri Cristin Zămosteanu.


În fața justiției au ajuns, vineri, și arhitectul şef, Alexandru Mustiaţă, şeful Direcţiei Juridice, Cristina Oţeleanu, şi Raluca Mocanu – fost arhitect şef al municipiului Iaşi.


Ancheta vizează procedura de autorizare a executării lucrărilor de construcţii de către dezvoltatori imobiliari care s-au folosit de conexiunile cu funcţionari din administraţia publică locală cu atribuţii în domeniul emiterii şi urmăririi respectării documentaţiilor de urbanism, conform Agerpres.


Cei 20 de inculpați din acest dosar sunt acuzați de fraude în urbanism, după ce au permis în 2019 supraetajarea Halei Centrale, centru comercial din centrul Iașiului, în condițiile în care, cu trei ani mai devreme, tot primăria respinsese o astfel de solicitare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3667 secunde