Prins la pescuit pe mare în perioada de prohibiție

484
Prins la pescuit pe mare în perioada de prohibiție - braconaj-pe-mare-1-1715599605.jpg

Articole de la același autor

Zilele trecute, în cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a braconajului piscicol în Delta Dunării, derulate de polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă și ai Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea, împreună cu reprezentanți ai Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (A.R.B.D.D.), un bărbat a fost prins în flagrant în timp ce pescuia ilegal sturioni pe Marea Neagră, dintr-o ambarcațiune, cu ajutorul unor plase.

Astfel, în timpul patrulării, autoritățile au interceptat o ambarcațiune cu o persoană la bord, care se deplasa cu viteză spre gura de vărsare a brațului Sf. Gheorghe. După ce a observat echipajele de poliție, bărbatul din ambarcațiune a aruncat din barcă, în mare, patru exemplare de sturion și un exemplar de calcan.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că exemplarele aruncate în apă erau legate de câte o ancoră, pentru a se scufunda rapid când li se dădea drumul în apă, dar și de o plută, cu ajutorul căreia persoana în cauză le putea identifica ulterior și ridica la bord.

Peștii au fost recuperați și eliberați în mediul natural, iar 94 de metri de plase descoperiși ulterior, dar și ambarcațiunea cu motorul aferent, au fost confiscate și introduse în camera de corpuri delict a Gărzii de Coastă.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările sub aspectul unor infracțiuni la regimul braconajului piscicol, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Tulcea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5577 secunde