Combaterea braconajului piscicol, sub lupa Gărzii Naționale de Mediu

129
Combaterea braconajului piscicol, sub lupa Gărzii Naționale de Mediu - braconaj-piscicol-garda-de-mediu-1713894893.jpg

Articole de la același autor

Cu ocazia Zilei Mondiale a Pământului, Garda Națională de Mediu a anunțat finalizarea unei serii de acțiuni menite să combată braconajul piscicol în timpul perioadei de prohibiție la pescuit. Timp de 10 zile, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au efectuat controale pe tronsonul Dunării, începând cu localitatea Călărași și până la Dunărea maritimă și Insula Mică a Brăilei.

Acțiunile au fost conduse de comisarii generali adjuncți Florin Bănică și Marius Niță și au beneficiat de suportul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Echipele de comisari au ridicat în vederea confiscării peste 5 km de setcă monofilament și 70 de vintire (ustensile folosite în braconajul piscicol). În plus, au confiscat și 2 ambarcațiuni, cu tot cu motoare, folosite, de asemenea, în capturarea ilegală a peștelui.

A fost întocmit un dosar penal pentru două persoane care dețineau ilegal trei exemplare de sturion din specia păstrugă, acestea fiind eliberate imediat în mediul lor natural.

"Prin aceste acțiuni, se încheie o nouă etapă a luptei împotriva braconajului piscicol, mai ales în perioada de prohibiție. Garda Națională de Mediu va continua să desfășoare astfel de acțiuni în încercarea de a descuraja practicile ilegale care afectează speciile protejate de lege", a declarat Marius Niță, comisar general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7947 secunde