Prinși când vroiau să retragă cu acte false aproape 700.000 de euro dintr-un cont

4196
Prinși când vroiau să retragă cu acte false aproape 700.000 de euro dintr-un cont - d8d0b8c0be8d8d7536658ddccd36f0e2.jpg
Două persoane au fost prinse în flagrant, la o agenție bancară din Constanța, în timp ce încercau să retragă, prin folosirea de documente de identitate falsificate, 690.000 de euro din conturile unei persoane fizice.
În cursul zilei de 8 iunie, în jurul orei 11,00, Ștefan Dumitriu, de 48 de ani, și Ovidiu Pleșoianu, de 59 de ani, s-au dus la BRD, agenția situată în Piața Ovidiu, pentru a retrage o sumă de bani din conturile unei persoane fizice. Cei doi s-au prezentat în fața angajatului băncii și au arătat un document de identitate falsificat, solicitând eliberarea sumei de 690.000 de euro din contul indicat.
Exact când se bucurau că vor deveni bogați, cei doi s-au trezit cu ofițerii de la Crimă Organizată și procurorii DIICOT lângă ei. Indivizii erau monitorizați de aproximativ o lună, astfel că munca anchetatorilor a dat rezultatele dorite, cei doi fiind prinși în flagrant delict.
Mai mult, la percheziția corporală efectuată asupra unuia dintre suspecți, polițiștii au găsit un pistol cu patru cartușe de război de calibru nouă milimetri. Totodată, în timpul cercetărilor, s-a descoperit că, pentru a-și ascunde urmele, cei doi foloseau un autoturism care avea numerele de înmatriculare false.
Munca anchetatorilor nu s-a oprit însă aici. O jumătate de oră mai târziu, polițiștii i-au identificat și reținut pe Sorin Andreiș, de 29 de ani, Ștefan Enuțescu, de 33 ani, Cătalin Teodor Băleanu, de 27 de ani, Veronica Slăvilă, de 39 de ani și Niculae Zanfir, de 45 de ani, toți membri ai grupării infracționale.
Cele șapte persoane au fost prezentate procurorului de caz din cadrul DIICOT- Serviciul Teritorial Constanța, împotriva lor fiind întocmit dosar penal pentru să-vârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals de înscrisuri sub semnătură privată, fals privind identitatea și constituire de grup infracțional organizat.
În altă ordine de idei, în cursul zilei de ieri, cinci dintre ei, Ștefan Dumitriu, Ovidiu Pleșoianu, Veronica Slăvilă, Cătalin Teodor Băleanu și Niculae Zanfir au fost prezentați judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă, în timp ce pentru ceilalți doi, s-a dispus obligativitatea de a nu părăsi țara pentru o perioadă de 30 de zile.
În urma audierilor, magistrații de la Tribunal au respins propunerea de arestare preventivă a celor cinci, însă procurorii au formulat recurs care se va soluționa la Curtea de Apel Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3999 secunde