Procesul lui Mazăre pentru corupție, amânat din nou după ce unul dintre inculpați a murit

1230
Curtea de Apel București a amânat din nou, ieri, procesul în care primarul Constanței, Radu Mazăre, este acuzat de retrocedarea ilegală a unor terenuri, deoarece una din persoanele acuzate în acest dosar, pentru care s-a dispus efectuarea unei expertize medicale, a decedat în urmă cu zece zile.
Persoana decedată se numește Elena Ștefănescu, iar soțul ei a cerut instanței, prin intermediul unui avocat, acordarea unui termen, până când va obține certificatul de moștenitor al soției sale, în ideea de a participa la proces și pentru a-și angaja apărător.
Avocații au cerut, în aceste împrejurări, fie încetarea procesului penal, fie disjungerea dosarului. Instanța a decis că se impune ca moștenitorul Elenei Ștefănescu să se prezinte la proces și, în consecință, a dispus reluarea procesului în data de 16 septembrie.
Radu Mazăre a fost prezent la proces.
Curtea de Apel București a admis, pe 24 aprilie, cererea avocaților care le reprezintă pe Laura Mariana Leșe și Elena Ștefănescu, două dintre persoanele acuzate alături de Radu Mazăre, în dosarul retrocedării unor terenuri din Constanța, de a efectua o expertiză medicală, care să stabilească dacă acestea se pot prezenta în fața instanței. Expertizele nu au fost încă depuse.
Curtea de Apel București a fixat pentru 25 noiembrie 2008 primul termen de judecată în dosarul în care Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și Cristian Borcea, președinte executiv al Dinamo, au fost trimiși în judecată alături de alte 34 de persoane în legătură cu restituirea și atribuirea unor terenuri. Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel București, deoarece printre cei 37 de inculpați se află și câțiva notari publici din București.
De atunci, procesul a fost amânat din motive procedurale.
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus, anul trecut, trimiterea în judecată a 37 de inculpați în legătură cu restituirea și atribuirea nelegală a unor întinse suprafețe de teren intravilan din municipiul Constanța, Mamaia, plajă și faleză, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro (dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului și 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanța), potrivit DNA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3356 secunde