Jefuitorii de la Banca Carpatica sunt oameni de afaceri!

2431
Jefuitorii de la Banca Carpatica sunt oameni de afaceri! - 2937ad0c0fbd0054fe78eca0466fd677.jpg
Ieri noapte, în jurul orei 4, magistrații de la Judecătoria Constanța au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile a celor doi suspecți acuzați că au comis jaful de la Banca Carpatica, din Constanța. Nicușor Manta, de 35 de ani, din Constanța, și Radu-Lucian Apostol, de 34 de ani, din Năvodari, nepot și unchi, administratori și asociați la mai multe firme (care au obiect de activitate import - exportul de bunuri, precum și tranzacții cu fier vechi) sunt acuzați de comiterea infracțiunii de tâlhărie.
Șeful IPJ Constanța, comisar șef Aurelian Zaheu, alături de o parte din echipa care a lucrat pentru rezolvarea acestui caz, a susținut, ieri, o conferință de presă. "Am reușit să rezolvăm cazul în 25 de zile, este un timp record. Cei doi nu au avut timp nici măcar să cheltuiască banii" - a spus, mulțumit de rezultatul investigațiilor, șeful IPJ Constanța.
El a mai zis că, marți dimineață, în jurul orei 6, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, polițiștii din cadrul IPJ Constanța - Serviciul Investigații Criminale, Serviciul Criminalistic, Detașamentul de Intervenție și Acțiuni Speciale, cu sprijinul DGIPI, au efectuat șase percheziții domiciliare la locuințele celor doi suspecți, precum și la alte locuințe aparținând persoanelor din anturajul apropiat lor. În urma acestor acțiuni, au fost descoperite mai multe corpuri delicte (pistoale cu cartușe cu bilă de cauciuc deținute în mod legal, bastoane din cauciuc cu electroșoc, mănuși), precum și alte bunuri care au fost folosite la comiterea infracțiunii. Mai mult decât atât, în locuințele celor doi suspecți au fost descoperite diferite sume de bani, care, în total, se ridică la 41.080 lei.
La executarea perchezițiilor au participat 30 de polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale, 12 luptători din cadrul DIAS Constanța și doi lucrători criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic al IPJ Constanța.
Ulterior perchezițiilor, Manta și Apostol au fost reținuți. Ei nu au recunoscut, în fața anchetatorilor, săvârșirea faptei, spunând că de jaful comis la Banca Carpatica au auzit din presă.

Propuși pentru a fi premiați
Din colectivul de polițiști constituit pentru instrumentarea cazului, condus de către șeful inspectoratului, comisar șef Aurelian Zaheu, au mai făcut parte: comisar șef Gabriel Enescu și subcomisar Cosmin Apostol, ambii din cadrul IGPR - Direcția Investigații Criminale, comisar șef Florian Pamfile, șeful Serviciului Investigații Criminale din cadrul IPJ Constanța, comisar șef Gheorghe Bobocea, sub-comisar Gelu Savin, sub-comisar Lorin Ursa, inspector Ionuț Filip și inspector Lucian Bucur, toți din cadrul Serviciului Investigații Criminale, precum și specialiștii criminaliști comisar Eugen Lipenschi și inspector Daniel Popescu, ambii din cadrul Serviciului Criminalistic al IPJ Constanța.
Pentru toată echipa care a lucrat la acest caz, șeful IPJ Constanța a declarat că a propus șefului IGPR recompensarea materială a fiecărui membru în parte.
Amintim că, în dimineața zilei de 29 mai, la ora 8,56, doi bărbați, purtând cagule și mănuși, au intrat în sediul Băncii Carpatica, din zona Casa de Cultură, de unde, sub amenințarea armelor, au furat suma de 69.000 lei, după care au fugit cu un autoturism parcat în zonă.
Întreg jaful a durat aproximativ 40 de secunde, fără a se înregistra victime.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Mai 2009
Stire din Comentarii : Gone in 30 seconds
Pagina a fost generata in 0.4488 secunde