Putin: Am un mare respect pentru poporul ucrainean în ciuda situației actuale

493
Putin: Am un mare respect pentru poporul ucrainean în ciuda situației actuale - 126908510gettyimages1243616163-1665039097.jpg

Articole recomandate

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, miercuri, că Rusia are „un mare respect” pentru poporul ucrainean, în ciuda a ceea ce el a numit „situația actuală”, relatează Reuters. El a făcut aceste comentarii la o întâlnire televizată cu profesorii.


„Întotdeauna, și chiar și astăzi, în ciuda tragediei actuale, avem un mare respect pentru poporul ucrainean, cultura, limba, literatura ucraineană și așa mai departe”, a spus el.

Putin a ținut discursul în cadrul unei ceremonii de premiere a profesorilor.

Făcând referire la cele patru regiuni ucrainene controlate parțial de Rusia pe care le-a declarat vineri teritoriu rus, Putin a spus că se așteaptă ca situația de acolo să se „stabilizeze”.

„Pornim de la faptul că situația se va stabiliza, vom putea dezvolta cu calm aceste teritorii”, a spus Putin.

Anterior, purtătorul său de cuvânt a admis că cele patru regiuni se confruntă cu un proces intens de adaptare și că acomodarea va fi dificilă.

În urma câștigurilor ucrainene din ultimele câteva săptămâni, Rusia nu mai controlează pe deplin niciuna dintre cele patru regiuni. În două dintre ele, nici nu a stabilit încă granițele teritoriului pe care îl revendică.

Întrebat dacă ar exista o contradicție între retorica lui Putin și realitatea de pe teren, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat: „Nu există niciun fel de contradicție. Vor fi cu Rusia pentru totdeauna și vor fi returnate".

Termenii privind definirea granițelor sunt neclari, iar Peskov nu a fost dispus să ofere informații clare.

„Anumite teritorii vor fi în continuare returnate și vom continua să ne consultăm cu populația care își exprimă dorința de a trăi alături de Rusia", a declarat Peskov.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5402 secunde